Aivan Nerjan tuntumassa sijaitsee kaunis rantakaupunki, Almuñécar, joka hurmaa puhtailla rannoillaan ja historiallisilla yksityiskohdillaan.

Almunecar_rantaa
Almuñécarin ranta-paseo.

Costa Tropical, trooppinen rannikko, on alue, jonka monet suomalaismatkailijat tuntevat Costa del Solia selvästi huonommin. Yksi alueen helmistä on kaunis Nerja. Kun matkaa A-7-tietä vielä noin 22 kilometrin verran, löytyy sympaattinen Almuñécarin pikkukaupunki.

Almuñécar on kesäparatiisi, joka on ulkomaalaisturistien sijaan etenkin espanjalaisten lomamatkailijoiden suosiossa. Vaikka kaupunki on pieni, on sen alueella tarjolla lukuisia hotelleja, ja monet Granadan alueella asuvat omistavat kaupungissa loma-asunnon.

Kuten Nerja, myös Almuñécar on tunnettu mikroilmastostaan. Kesällä helle ei ole niin paahtava kuin monissa osissa rannikkoa ja talvellakin sää on leppoisa. Matkaa kaupunkiin siivittävät hedelmäviljelmät, sillä muun muassa sitruspuut viihtyvät trooppisella rannikolla hyvin.

Jos kiirettä ei ole, kannattaa A-7-moottoritien sijaan valita kulkuväyläksi rantatie 340, jonka varrella on lukuisia pieniä rantoja. Almuñécarin ja Málagan välissä somia, kirkasvetisiä rantapoukamia on lukuisia, ja matkantekoon rantoja tutkien saa helposti kulumaan kokonaisen päivän.

Heti Herraduran kylän jälkeen ylitetään Punta de la Mona -niminen niemenkärki, jonka jälkeen alkavat Almuñécarin rannat. Yksi alueen kauneimmista rannoista on dramaattisesti nimetty El Muerton ranta, joka on naturistien suosiossa. Osa rannasta on varattu nudisteille, osalla puolestaan voi ottaa aurinkoa uima-asussa tai ilman.

Myös Almuñécarista Almerían suuntaan rantaviiva jatkuu silmiä hivelevän kauniina. Karujen maisemien keskeltä löytyy upeita rantoja, kuten Playa Velilla, Playa el Tesorillo, Playa el Pozuelo, Playa de Cabria ja Playa Barranco de Enmedio.

Merellinen pikkukaupunki

Almuñécar elää merestä ja sen mahdollistamasta turismista. Kaupungin keskustan kuuluisimpiin rantoihin kuuluu Puerta del Mar, ja kaikki keskustan tuntumassa sijaitsevat rannat ovat puhtaita ja hyvin hoidettuja.
Mereneläviä voi nauttia kaupungin lukuisissa rantaravintoloissa, eikä hintataso huimaa päätä. Aurinkorannikon turistikaupunkeihin verrattuna ruokapaikat ovat pääosin hieman edullisempia.

Yksi kaupungin suurimmista nähtävyyksistä on Acuario de Almuñécar, Andalusian suurin akvaario, jonka tunneleissa voi kävellä valtavien kala-altaiden ympäröimänä, muun muassa erilaisia haikaloja ihaillen.

Jos rannalla makaaminen kyllästyttää, hauskan päivän voi viettää myös AguaTropíc-vesipuistossa (www.aqua-tropic.com). Alue vetää kirkkaine vesineen puoleensa myös sukellusharrastajia, ja koulutusta aloittelijoille tarjoaa esimerkiksi Almuñécar Dive Center (www.scubasur.com).

Yksi kaupungin erikoisuuksista on Jardín Museo del Bónsai -museo (www.amigosdelbonsai.es), jonka kerrotaan olevan yksi maan parhaista bonsaikeskuksista.

Almunecar_kaupunkia
Almuñécarin vanhassakaupungissa vierähtää päivä nopeasti kauppoihin ja nähtävyyksiin tutustuessa.

Ostoksille vanhaankaupunkiin

Ilta-aikaan mukavaa tapas-paikkaa etsiessä tai ostoksia tehdessä suunta kannattaa ottaa vanhaankaupunkiin, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa, Playa Puerta del Marin takana. Rannalta löytyy myös yksi kaupungin turistitoimistoista.

Vanhankaupungin putiikeista voi löytää esimerkiksi tyylikkäitä uima-asuja, kesävaatetta, sekä mitä tahansa mereen liittyvää. Meren antimista, esimerkiksi simpukoista, meripihkasta ja aidoista helmistä tehtyjä matkamuistoja löytyy kaupoista joka makuun.

Almuñecarin arkeologinen museo, Cueva de Siete Palacios, joka sijaitsee vanhankaupungin ytimessä, San Miguelin mäen rinteillä, on vierailun arvoinen kohde. Roomalaisen valtakauden seitsenosainen rakennelma on omalaatuinen, ja kokonaisuudelle onkin myönnetty merkittävän kulttuurikohteen BIC-titteli (Bien de Interés Cultural). Esillä on harvinaista esineistöä muun muassa muinaisesta egyptiläisestä kulttuuriperinnöstä.

Kaupungin yläosasta voi löytää roomalaisen akveduktin ja vanhan roomalaisen kylpylän, Acueducto y termas romanas.

Aivan rannan tuntumassa on kaupunkia ja merimaisemia voi ihailla Castillo de San Miguel -linnan yhteyteen rakennetuilta näköalapaikoilta. Linnassa vierailevat voivat tutustua Almuñécarin historiaan myös kaupungin museossa, Museo de Historia de la Ciudad.

Rantakallion päällä komeilevaa Peñón del Santon ristimuistomerkkiä ei voi olla huomaamatta. Risti symboloi arabivallan loppua – ja samalla kristittyjen voittoa sekä katolisen valtakauden alkua kaupungissa.

TEKSTI JA KUVAT: Anna Venejärvi

    

en_USEnglish