Olé-lehden vuosittainen ruokaostosvertailu kertoo, että Espanja on ruuan puolesta yhä selvästi Suomea edullisempi maa.

Olé-lehden tuore ruokaostosvertailu paljastaa, että ruokaostokset voi tehdä Espanjassa tällä hetkellä noin 34 prosenttia edullisemmin kuin Suomessa.

Vuosi sitten Olé-lehti kertoi, että hintaero suomalaisten ja espanjalaisten ruokakauppojen välillä oli kutistunut. Tuolloin ruokaostokset Espanjassa tulivat noin 26 prosenttia edullisemmiksi kuin Suomessa. Nyt hintaero suomalaisen ja espanjalaisen ruokakaupan välillä on jälleen kasvanut.

Hintaero suomalaisen ja espanjalaisen ruokakaupan välillä on jälleen kasvanut.

Olé-lehden ruokavertailu tehtiin nyt samoilla tuotteilla ja samoissa valintamyymälöissä kuin vuosi sitten. Espanjassa ruokien hinnat saatiin Mercadona-valintamyymälästä ja Suomen hinnat Primasta.

Espanjalaisessa valintamyymälässä ruokatarvikkeet olivat pääsääntöisesti hieman edullisempia kuin Suomessa. Poikkeuksen sääntöön tekivät tänäkin vuonna esimerkiksi kaurahiutaleet, sillä Suomessa suomalainen kaura on edullista.

Espanjassa puolestaan esimerkiksi oliiviöljylitran voi ostaa selvästi Suomen hintoja edullisemmin. Talvella myös espanjalaisia appelsiineja on saatavilla selvästi Suomen kilohintaa edullisemmin, sillä Espanja elää nyt parasta sitrushedelmäsesonkia.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Tutustu ruokaostosten hintavertailuun sekä kasvipohjaisten tuotteiden hintaeroihin tarkemmin tammikuun 2019 Olé-lehdestä.

    

en_USEnglish