Olé-lehden uudesta “Kiinni Espanjan arkeen” -juttusarjasta saat vinkit ja sanaston Espanjan arjen tyypillisiin tilanteisiin. Sarjan ensimmäisessä osassa käsittelemme lemmikin kanssa matkustamista.


Lemmikkejä koskevat säädökset on syytä huomioida paikkakuntakohtaisesti. Toiset kaupungit ovat koiraystävällisempiä kuin toiset.

Karvaisten kavereiden kanssa on helppoa matkustaa Espanjaan, kunhan matkan suunnittelun aloittaa ajoissa. Lentokoneissa on usein rajattu määrä lemmikkipaikkoja, joten oma ja lemmikin lentolippu kannattaa varata hyvissä ajoin.

Osa lentoyhtiöistä kuljettaa pieniä koiria ja muita lemmikkejä lentokoneen matkustamossa, ja lähes kaikki lentoyhtiöt kuljettavat lemmikkejä Suomen ja Espanjan välillä ruumassa. Lemmikkien kuljetusehdot – esimerkiksi painorajoitukset sekä kuljetuskassien ja -häkkien kokorajoitukset – on syytä tarkistaa suoraan lentoyhtiöltä.

Espanjaan lemmikin kanssa reissaavalla on aina oltava mukana lemmikkieläinpassi josta näkyy, että lemmikin rokotukset ovat ajan tasalla. Espanjaan matkustavilla koirilla ja kissoilla on oltava voimassa oleva rabiesrokote sekä tunnistesiru, eli mikrosiru.

Mikäli suunnitelmissasi on napata taksi lentokentältä hotelliin, ota huomioon, etteivät kaikki taksit kuljeta varsinkaan isoja koiria. Taksijonosta tai taksikeskukselta voi kuitenkin pyytää lemmikkiystävällisen taksin.

Espanjan Cercanías-paikallisjunissa on mahdollista kuljettaa yksi koira matkustajaa kohden. Koiralla on kuitenkin oltava kuonokoppa. Paikallisliikenteen busseissa lemmikkien kuljetusmahdollisuus riippuu kaupungista.

Osa Espanjan hotelleista majoittaa myös lemmikkivieraita. Vuokra-asuntoa Espanjasta etsivien kannattaa aloittaa asunnonetsintä ajoissa, sillä tarjonta on etenkin koiraperheille normaalia niukempaa.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lisää vinkkejä ja ohjeita lemmikin kanssa matkustamiseen saat maaliskuun 2019 Olé-lehdestä. Mukana myös sanasto!

    

en_USEnglish