Kymmeniä vuosia suomalaisia auttanut Tarja Nordström Finesa Gestiones -asiointitoimistosta vastaa pankkiasiointia koskeviin kysymyksiin.

Mikä pankkiasia herättää eniten kysymyksiä tai ihmetystä suomalaisissa asiakkaissasi?

Monia turhauttaa ei-residenttien pankkitilien tilinhoitomaksut Espanjassa. Oikeasti ne ovat kalliita niille, joilla ei ole mitään tuotteita pankissa eli niille, joille ei tule tilille palkkaa tai eläkettä, eikä heillä ole lainoja, luottoa tai vakuutuksia. Kaikki tiedämme, että pankit ovat liikelaitoksia. Ne haluavat palkkion tilinhoidosta ja suoraveloitusten maksamisesta. Residentit ovat eri juttu. Heillä pankkikulut ovat usein pienet tai jopa nolla, kuten Suomessa niillä ihmisillä, joilla on pääpankki siellä. 

Onko kakkosasunnon Espanjasta ostavan pakko avata pankkitili?

Nykypäivänä se ei ole pakollista asunnon ostoa varten. Yleensä se kuitenkin helpottaa asioita. Monissa asuntokaupoissa loppukauppasumma maksetaan notaarilla espanjalaisen pankin takaamana shekkinä ainakin täällä meidän alueella. On mahdollista, että suostutaan tilisiirtoihin ulkomaalaisten pankkien välillä, mutta on hankalaa, että siirto tapahtuisi niin, ettei tule riskejä ostajalle eikä myyjälle. Kun maksetaan shekillä, rahojen ja omaisuuden luovutus tapahtuu samalla hetkellä.

Mitä asioita voi hoitaa verkko- tai mobiilipankin kautta ja milloin on mentävä konttoriin?

Täälläkin pyritään siihen, ettei mentäisi hoitamaan asioita konttorille. Espanjassakaan ei enää voi vain porskutella virkailijalle vaan on varattava aika. Nettipankissa voi hoitaa kaikki perusasiat, kuten tehdä tilisiirtoja ja ladata todistuksia ja tiliotteita. Kaikilla pankeilla on verkkopalvelut vähintään espanjan ja englannin kielellä.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Shutterstock

Lue koko juttu ja vastaukset kaikkiin 10 pankkiaiheeseen kysymykseen kesä-heinäkuun 2023 Olé-lehdestä!

en_USEnglish