Olé-lehti 3/1993

Muuttoauton tuonti Suomeen

Ulkomailla rekisteröidyn auton pysyvä tuominen Suomeen vaatii tietoa auton käyttöoikeuksista.

Loma ratsasten

Andalusian löytäminen satulasta käsin on hyvä vaihtoehto rannoilla makaamiselle.

Ylen lähetyksiä Espanjaan

Yleisradion ulkomaanlähetykset on kuultavissa nyt satelliitin kautta.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Kesän lehtipaketti: Olé + Suomalainen Espanjassa”]

Alkukesän Olé-lukupaketti muodostuu poikkeuksellisesti 40-sivuisesta Olé-lehdestä ja 16-sivuisesta sanomalehdestämme Suomalainen Espanjassa. Tämän lukupaketin myötä voivat kaikki Olé-lehden tilaajamme tutustua pirteään paikallislehteemme, joka on myös erikseen tilattavissa Suomeen postitus- ja käsittelykuluja vastaan. Elo-syyskuun Olé-lehti valmistuu kesälomien takia jo kesäkuussa. Sen painatus ja postitus tapahtuu aikaistettuna heinäkuussa. Lehti tulee olemaan se “tavanomainen” Olé.

Olé-lehti nyt 8-vuotias

Lehtemme ensimmäinen numero ilmestyi kesäkuussa 1985. Siitä lähtien se on asteittain kasvanut ja kehittynyt sekä saavuttanut lukijain keskuudessa hyvän maineen luotettavana ja mielenkiintoisena tiedotusvälineenä. Olemme mielestämme rakentaneet siltaa Suomen ja Espanjan välille.

Kiitos luottamuksesta ja yhteistyöstä.

Suomalaisyrittäjät kovilla

Vallitsevan yleismaailmallisen taloudellisen tilanteen takia on kaupallisten ilmoitusten määrä tiedotusvälineissä yleisesti ottaen vähentynyt. Olé-lehti ei ole tässä asiassa poikkeus. Lehdessämme on vähemmän ilmoituksia kuin aiemmin, mutta juttujen määrää ei ole supistettu. Poikkeuksellisesti osa jutuista on sisällytetty tilaajillemme tämän lehden mukana lähetettävään Suomalainen Espanjassa -lehteen.

Valitettavasti moni suomalaisyrittäjä Espanjassa on joutunut sulkemaan ovensa. Saneeraustoimenpiteet tai muut kustannusten alentamiset ovat lähes jokaisen yrityksen arkipäivää. Kaikki tämä heijastuu myös Olé-lehteen. Lohduttavaa tietenkin on, että uusia yrityksiä syntyy jatkuvasti.

Jo nyt on havaittavissa, että voimaantuleva ETA-sopimus vilkastuttaa Espanjan suomalaissiirtokuntia kaikin tavoin; tulee enemmän sekä uusia yrittäjiä että ansiotyössä käyviä perheineen. Välillinen vaikutus on siirtokunnan ikärakenteen nuortuminen.

Tilausmaksut yhä tärkeämpiä

Pystymme kustantamaan lehtemme sen tilausmaksun turvin. Näin ollen laskun maksaminen viimeistään eräpäivään mennessä on “huomaavaisuus kustantajaa kohtaan”. Olemme kehittäneet myös tätä lehtikustantamisen osa-aluetta niin, että tilausmaksun voi maksaa joko 12 tai 6 kuukauden laskutusvälein. Karhulaskut ovat tuottaneet meille ongelmia, sillä tieto maksun suorittamisesta voi joskus viipyä matkalla kauan. Jos uusi lasku on lähetetty aiheetta, ei sitä pidä ottaa henkilökohtaisena loukkauksena. Ymmärrettävää on, että maantieteellinen etäisyys tekee tepposiaan.

Mielenkiinto Olé-lehden tilaamista kohtaan on Suomessa tällä hetkellä suuri, sen olemme havainneet muutamasta laajemmasta kampanjastamme. Saamme myös päivittäin puhelintiedusteluja, joissa kysellään Espanjan eri asioista sekä erityisesti täällä asumisesta.

Lisää aktiviteetteja

Olé-lehti on järjestänyt pari lukijamatkaa, toisen Coto Doñanaan ja toisen Córdobaan. Matkat onnistuivat hyvin ja retkeläisten palautteen kannustamana jatkamme näitä erikoismatkojamme. Suunnitelmissa on lisäksi järjestää erilaisia espanjalaisiltoja yhteistyössä eri kaupungintalojen kanssa.

Kiitämme siitä, että olette ottaneet Olé-lehden omaksenne ja teemme parhaamme, että sen sisältö antaisi lukijoillemme monipuolisia elämyksiä ja tärkeitä tietoja Espanjasta. Yhteistyöllä voimme pitää lehden tasokkaana jatkossakin.

Kesäterveisin

Stig Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

7 Pääkirjoitus
8 Barcelonan kreivi Don Juan de Borbón y Battenberg
10 Muuttoauton tuonti
12 Suomalaisen työntekijän sosiaaliturva Espanjassa
14 YLEn ulkomaanlähetykset nyt satelliitin kautta Espanjaan
16 Laulu aamunkoitossa, Valldemosan kartusialaiset
20 Loma ratsastaen
23 Lapset tuovat vanhempansakin ratsastamaan
24 Täällä suomalainenkin mörkö avautuu enemmän
28 Terveystietoa
30 Golf Olé
31 Pedro-papin porinoita
32 Yrittäjäristien arvokas jakotilaisuus Nerjassa
34 Lukijamatka Córdobaan
34 Mielipidekyselyn arvonta
35 Palvelusivut

[/toggle]

 

   

en_USEnglish