SE 344/2021

Uusia rajoituksia Andalusiassa ja Valenciassa

Koronatartunnat lähtivät kasvuun joulun jäljiltä.

Hurja sääilmiö pyyhkäisi Espanjan yli

Aurinkorannikollakin maa valkeana.

Koronarokotukset alkoivat Espanjassa

Ensimmäiset rokotteet annettiin joulukuussa 2020.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Solidaarisuutta tarvitaan edelleen”]

Koronatartuntojen lisääntyminen joulun pyhien jälkeen – tai niiden seurauksena – pakottaa itsehallintoalueiden johdot palaamaan takaisin joulua edeltäviin rajoituksiin. Kuten tähän mennessä on osoittautunut, yksi tehokkaimmista rajoituksista on sosiaalisen etäisyyden pitäminen.

Meitä suomalaisia on molemmilla rannikoilla – Aurinkorannikolla ja Costa Blancalla – tuhansia. Tapaamme mielellämme toisiamme, ja tätä tapahtuu muun muassa eri yhdistysten tiloissa. Fuengirolan kaupungintalolta saadun tiedon mukaan yhdistysten tapaamiset pitäisi kuitenkin rajata samaan kuuden henkilön maksimiin kuin yksityisissä kodeissa ja muualla tapahtuvat tapaamiset. Tapaamisissa ei saa olla ruoka- tai juomatarjoilua ja maskipakko on ehdoton.

Jotta kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan monen kovasti odottamiin yhdistystapaamisiin, minulla olisi ehdotus.

Suomalaisethan ovat koko koronapandemian ajan ilmaisseet halunsa auttaa, ja ravintolayrittäjät ovat yksi pandemian pahimmin moukaroima ammattiryhmä. Koska ravintolat ovat olleet tarkasti ohjeistettuja koko koronapandemian ajan, ravintolayrittäjät osaavat tässä vaiheessa pandemiaa rajoitukset ulkoa ja näin asiakasturvallisuuskin on taattu. Pöytien varaaminen ravintolan kapasiteetin puitteissa on sallittua.

Mitä, jos toiminnassa olevat yhdistykset siirtäisivät tapaamisensa alueen ravintoloihin? Tällöin yhdistysten johto vapautuisi vastuusta ja huolesta turvatoimien noudattamisessa ja samalla ravintola-ala saisi hieman lisähappea vaikeassa tilanteessa. Win-win.

Koska yhdistykset eivät yleensä tee tapaamisillaan liiketoimintaa, heidän taloutensa ei kärsisi, ja tapaamiset olisivat edelleen mahdollisia. Yhdistykset, otatteko kopin?

Katia Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Solidaarisuutta tarvitaan edelleen
3 Uusia rajoituksia Andalusiaan
4 Filomena-myrsky moukaroi Espanjaa
6 Suomi pois Espanjan terveysministeriön riskimaiden listalta
8 Uusia rajoituksia Valencian alueelle
10 Koronarokotukset käynnistyivät koko Espanjassa
12
 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Lukijoilta
14 Arjen ahertaja: Nuorten luotsi ja syväluotaaja
15 Espanjan asuntopörssi
20 Seurakunnat toiminnassa normaalisti
22 Elchen palmulehdoissa viruskin unohtuu

[/toggle]

   

en_USEnglish