SE 364/2022

Normaali pääsiäinen Espanjaan

Veljeskuntien kulkueet halutaan kaduille

Tammikuu täytti Aurinkorannikon liikuntapaikat

Espanjaan laki säätelemään vuokrausta

[toggle title=”Pääkirjoitus: Vessagate”]

Kaiken koronaviestinnän keskellä pääsee usein jopa nauru, niin ristiriitaisia jotkut määräykset ovat. Kun Andalusiassa tuli voimaan tämän kuun loppuun asti jatkuva koronapassipakko ravintoloiden sisätiloissa, heräsi kysymys: mitä, jos henkilö, jolla ei ole koronapassia, aterioi ravintolan terassilla, mutta haluaa sitten päästä sisätiloihin vessassa käydäkseen?

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, tätä asiaa on väännetty ainakin kuukauden verran valtakunnallisia sanomalehtiä myöten, asiantuntijalausuntoja säästämättä.

Tehdessämme tiedustelua sivulla 21 julkaisemaamme artikkeliin eroista koronapassiin suhtautumisessa teimme tiedusteluja niin ikään tästä aiheesta. Tietämättään kysymyksen ratkaisi eräs Mijasissa työskentelevä, nimettömänä pysyttelevä nuori miestarjoilija. ”Vessakäynti ei vaadi maskin riisumista”.

Aivan. Aterioinnin riski asiantuntijoiden mukaan tulee siitä, että aterioinnin ajaksi joudutaan riisumaan kasvomaski. Ulkotiloissa tartuntariski pienenee. Jos asiakas käy ravintolan saniteettitiloissa, tällä on maski nenän ja suun suojana samankaltaisesti kuin valintamyymälässä, apteekissa tai lääkäriasemalla.

Voi jospa päättäjämmekin viimein oppisivat perusasian, joka minulle taottiin päähän markkinointikurssilla kolmekymmentä vuotta sitten: keep it simple.

Katia Westerdahl

[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

3 Pääkirjoitus: Vessagate
3 Espanjassa ennustetaan normaalia pääsiäistä
4 Espanjaan laki vuokrasääntelystä
6 Lentoyhteydet Aurinkorannikolle kovassa nosteessa
8 Korona-pikatestit saivat kattohinnan – Saatavuusongelmat jäivät taakse
10 Sofia-opisto jatkaa toiveikkaana – uusi hallitus aloitti
12
Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Menossa mukana
15 Espanjan asuntopörssi
21 Koronapassi sai jatkoa mutta ravintoloissa sitä kysytään vaihtelevasti
22 Vuoden alku lisännyt innostusta liikuntaan

[/toggle]

   

en_USEnglish