SE 383/2023

Toivo elää Torrentuvalla

Fuengirola – Espanjan eläinystävällisin matkakohde

 

Olin viime viikonloppuna työkaverini Heidi Roikosen kanssa edustamassa Olé-lehteä Matka2023-tapahtumassa Helsingissä. Keskiviikosta sunnuntaihin kestänyt työmatka oli mielenkiintoinen monellakin tapaa.

Tämän viikon torstaina ilmestyvän Olé-lehden pääkirjoituksessa pohdin, miten ikäihmiset mahtavat pärjätä Suomen talvessa. Viisi päivää pääkaupunkiseudulla ei vastannut kysymykseeni. En tiedä, hiekoitettiinko minun lapsuudessani teitä enemmän vai mikä on, mutta huomioni kiinnittyi siihen, että aivan Helsingin keskustassa sai astella jalkakäytävillä, jotka olisivat sopineet paremmin luistinradoiksi. Tai ehkä ne oli tarkoitettukin sellaisiksi ja siksi jätetty hiekoittamatta?

Talvi pohjoisessa ei ole hyväksi senioreiden terveydelle. Onneksi Suomen seniori-ikäiset ja nuoremmatkin ovat ilmeisesti tämän ymmärtäneet, sillä messukävijöistä huomattava osa joko kertoi ”juuri palanneensa” Espanjasta tai olevan ”juuri lähdössä”. Toki joukkoon mahtui pari soraääntäkin – henkilöitä, jotka julistivat inhoavansa Espanjaa ja etenkin Fuengirolaa mutta tunnustivat, etteivät koskaan ole siellä käyneet. Ilmeisesti jotkut iltapäivälehtien artikkelit ovat osuneet maaliin.

Samaisessa helmikuun Olé-lehdessä julkaisemme laskelman siitä, kuinka paljon Suomen valtio säästää terveydenhoitokuluissa kiitos etelässä talvet viettävien eläkeläisten. Mutta suurin hyötyjä eteläntalvista ei kuitenkaan liene Suomen valtio vaan henkilö itse.

Katia Westerdahl

3 Pääkirjoitus: Tulossa tai menossa
3 Fuengirolalle tunnustusta eläinystävällisyydestä
4 Suomalainen Lumon avasi tehtaan Antequeraan
6 Aurinkorannikolle valittiin uusi seurakuntaneuvosto
8 Sofia-opiston tilat uudistettiin
10 Kuntalaiset voivat tehdä aloitteita Torreviejassa
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
14 Menokalenteri
15 Espanjan asuntopörssi
20 Costan vaikuttajat: Pentti Korpela
22 Guaro tarjoaa mantelinkukkien taikaa

 

 

en_USEnglish