PAINEEN LASKU VESIJOHTOVERKOSTOSSA TOI VESIKATKOKSIA FUENGIROLAAN

PAINEEN LASKU VESIJOHTOVERKOSTOSSA TOI VESIKATKOKSIA FUENGIROLAAN

Pitkä kuivuuskausi ja käytettävissä olevien vesivarojen niukkuus alkaa jo näkyä asukkaiden arjessa Aurinkorannikolla.

Strand Properties

Läntisen Aurinkorannikon yhteinen vesijakeluyhtiö Acosol säästää nyt vettä alentamalla painetta vesijohtoverkostossa. Toimenpide on johtanut ongelmiin erityisesti korkeiden rakennusten ylimmissä kerroksissa ja korkealla sijaitsevilla asutusalueilla. Käytännössä alennettu paine on aiheuttanut veden jakelukatkoksia eri puolilla Fuengirolaa.

Fuengirolalle ei ole painetta tasaavia vesivaroja

Ongelma vaivaa erityisesti Fuengirolaa, koska se on alueen ainoa paikkakunta, jolla ei ole lainkaan omia, paineen alentamista tasaavia vesivaroja. Myös korkealla merenpinnasta sijaitsevilla Mijas Pueblon lähialueilla on ollut ongelmia. Kaupunginjohtaja Ana Mula onkin pyytänyt, että menetelmästä luovutaan Fuengirolan osalta.

Läntisen Aurinkorannikon kuntayhtymän omistava julkinen vesilaitos Acosol vastaa veden toimituksista 11 kaupungissa Manilvan ja Torremolinosin välisellä osuudella.

Paineen alentamisella jakeluverkostossa yhdessä muiden säästötoimien kanssa tavoitellaan 20 prosenttia pienempää vedenkulutusta.

Andalusian hallinto julisti läntisen Aurinkorannikon lokakuun 24. päivänä poikkeuksellisen kuivuuden ja vakavan vesivarojen puutteen alueeksi, mikä tarkoitti veden säästötavoitteen asettamista ja nyt nähtyjen säästötoimien käyttöä.

Paineen laskusta ei ongelmia muualla

Acosol pyrkii nyt löytämään keinoja, joilla paineen lasku ei johtaisi jakelukatkoksiin.

Veden säästöä paineen alentamisella käytetään muillakin kuivuudesta kärsivillä alueilla Espanjassa, kuten Barcelonan suurkaupunkialueella. Siellä tehdyissä kokeissa paineen alentamisella ei kuitenkaan havaittu samanlaisia ongelmia kuin mitä nyt Fuengirolassa on todettu.

Vesi tulee lännestä

Acosol toimittaa vettä Istánissa olevasta Concepciónin padosta ja Marbellassa olevasta Costa del Solin suolanpuhdistuslaitoksesta. Sen lisäksi se puhdistaa jätevesiä uudelleen käytettäväksi esimerkiksi alueen golfkentillä.

Concepciónin padon vesimäärä on tällä hetkellä alle neljännes sen kapasiteetista. Veden määrä on alle puolet viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Marbellan suolanpuhdistuslaitosta ollaan parhaillaan laajentamassa. Töiden uskotaan valmistuvan ensi vuoden puolivälissä.0

Your Cart