Pandemia teki asunnon vuokrauksesta joustavampaa Espanjassa

Pandemia teki asunnon vuokrauksesta joustavampaa Espanjassa

Eri puolilla Espanjaa toimivat välittäjät kertovat, että suurin osa vuokra-asuntojen omistajista joustaa varaus- ja peruutusehdoissa.

– Olemme antaneet joustoa siitä lähtien, kun pandemia alkoi. Yritämme kaikilla tavoin varmistaa, että varaus olisi helppo, kertoo Sunloma-kiinteistönvälityksen vuokratoiminnasta vastaava Marja Ruusuvirta Solís.

Strand Properties

– Moni miettii, mitä jos varaa ja sitten sattuukin jotain, eikä voi tulla.

Aurinkorannikolla asuntoja välittävän Ruusuvirta Solísin mukaan varauksen voi tehdä turvallisin mielin.

– 95 prosenttia omistajista on valmis palauttamaan varausmaksun, jos asiakas ei pääse tulemaan. Suurin osa on hyvin ymmärtäväisiä, koska he tietävät, miten vaikea tilanne tämä on kaikille.

Sunloman yleisiin varausehtoihin kuuluu, että asunnoista tulee maksaa varaushetkellä varausmaksu.

– Kaikille se, ettei vuokralainen lopulta uskalla lähteä Espanjaan, ei ole riittävä syy peruutukseen, koska asunto on ollut varattuna, ja siihen on hankala saada toista vuokralaista.

Ruusuvirta Solís kuitenkin muistuttaa, että esimerkiksi sairaustapauksissa varausmaksun voi saada takaisin matkavakuutuksesta.

Vuokra-asujat palaamassa Costa Blancalle

Myös Costa Blancan rannikolla katsotaan vuokramarkkinoita positiivisin silmin.

– Minulla on sellainen tuntuma, että moni jätti yhden talven väliin mutta palaa taas ensi kaudeksi, sanoo Loma Espanjassa -kiinteistönvälityksen Kari Ikonen.

Ikonen kertoo vuokra-asuntojen kysynnän kasvaneen nyt hiljaisen vuoden jälkeen. Sekä kesäksi että syksyksi on tulossa suomalaisia.

Varauksissa on nyt joustoa. Vaikka käytössä on periaatteessa normaalit ehdot eli asiakas saa perua varauksensa kuusi kuukautta ennen varauksen alkua ilman mitään perusteltua syytä, pandemian vuoksi on annettu myös siirtomahdollisuus. Asiakas voi siis yhden kerran veloituksetta siirtää varauksensa eri ajankohtaan.

– Tällä hetkellä suosittelemme siirtoa, jos itsestä tuntuu siltä, ettei halua tulla, vaikka tänne nyt saa tulla ja pääsee tulemaan, Ikonen sanoo.

Ikonen muistuttaa, että vuokra-asunnoissa lomaa voi viettää turvallisesti. Vaikka ennenkin asuntojen siivouksesta vastasivat ammattisiivoojat, nyt siivous tehdään entistä tarkemmin. Kaikki pinnat – ei ainoastaan kosteat tilat – desinfioidaan erikoisaineilla. 

– Sen puolesta voi huoletta tulla, hän sanoo.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Shutterstock

Lue lisää lomavuokrauksesta pandemian aikana toukokuun 2021 Olé-lehdestä!

Lue digilehti
Tilaa Olé-lehti0

Your Cart