Pentti Korpelalta julkaistaan uusi Aurinkorannikon parhaisiin patikkareitteihin keskittyvä Vamos!-opas syyskuun lopulla.
Pentti Korpelan kirja opastaa Aurinkorannikon parhaille patikkareiteille.

Patikkaretkioppaistaan tunnetun tietokirjailija Pentti Korpelan uusi opas tutustuttaa lukijansa eri tasoisiin ja pituisiin patikkareitteihin Aurinkorannikolla ja sopii siksi monen tasoisille patikoijille.

Pentti Korpela on itse kokenut patikoija ja kirjoittanut useita patikkaoppaita, joista moni on käsitellyt Espanjan vaellusreittejä. Kirjoittajan aiempi Aurinkorannikkoa käsitellyt, Tammen julkaisema patikkaopas, ilmestyi vuonna 2008.

– Olin erittäin iloinen päästessäni Pentin kanssa sopimukseen uuden Aurinkorannikon patikkaoppaan laatimisesta. Espanjaan tulee koko ajan enemmän suomalaisia, joita kiinnostaa tutustua maahan uusin silmin. Jalkaisin tämä on mahdollista, ympäristö näyttää aivan erilaiselta, kun jalkautuu, toteaa Olé-kustannuksen toimitusjohtaja Katia Westerdahl.

– Oppaan nimi ¡Vamos! on suomennettuna ”mennään” eli kehotus lähteä liikkeelle.

Tavoitteena ekologisuus ja käytännöllisyys

Uuden patikkaoppaan erikoisuutena on, että kaikille reiteille pääsee julkisia kulkuneuvoja käyttäen. Korpelalle asia oli tärkeä sekä ekologisuuden että käytännöllisyyden kannalta.

– Kaikki eivät omaa Espanjassa autoa eivätkä halua sellaista vuokrata. Lisäksi polttoaine on juuri nyt todella kallista. Tämän vuoksi olen suunnitellut kirjan, jonka reitit ovat kaikkien ulottuvilla ihan julkisia kulkuneuvoja käyttäen, Korpela toteaa.

Kirjassa esitellään erittäin seikkaperäisesti ja selkeästi 21 patikkareittiä ja kerrotaan myös, mitkä linja-autoreitit niille vievät. Runsas kuvamäärä helpottaa ympäristön havaitsemista.

Aurinkorannikon patikkaoppaiden lisäksi Pentti Korpela on kirjoittanut vaellusoppaita myös muun muassa Kanariansaarilta, Madeiralta ja Lapista. ¡Vamos!