Ruokaostosten hintavertailu: Espanjan ruokakori viidenneksen edullisempi

Ruokaostosten hintavertailu: Espanjan ruokakori viidenneksen edullisempi

Olé-lehti teki joulukuussa 2020 hintavertailun, jonka mukaan peruselintarvikekorin saa Espanjasta 22 prosenttia halvemmalla kuin Suomesta.

Kun Olé-lehti viimeksi vuoden 2018 lopussa vertaili ruokien hintoja, espanjalainen ruokakori tuli 34 prosenttia suomalaista halvemmaksi. Nyt joulukuussa 2020 toteutetun vertailun mukaan ruokaostokset voi tehdä Espanjassa noin 22 prosenttia edullisemmin kuin Suomessa.

Strand Properties

Hintaero suomalaisten ja espanjalaisten ruokakauppojen välillä näyttää siis hieman kutistuneen.

Olé-lehden ruokavertailu tehtiin nyt samoissa valintamyymälöissä ja lähes samoilla tuotteilla kuin kaksi vuotta sitten. Espanjassa ruokien hinnat saatiin Mercadona-valintamyymälästä ja Suomessa Prismasta.

Vertailu tehtiin näiden kauppojen välillä, koska ne ovat maidensa johtavia vähittäistavarakauppoja.

Vertailuissa tarkasteltiin peruselintarvikkeita. Tarkoitus oli valita aina tuotevalikoiman halvin vaihtoehto, joka oli useimmiten kauppojen omaa merkkiä. Prisman tapauksessa ne olivat S-ryhmän Rainbow- ja Kotimaista-tuotemerkkejä. Mercadonan oma merkki eli ”marca blanca” on Hacendado.

Ruokien hintavertailu osoitti, että espanjalaisessa valintamyymälässä ruokatarvikkeet olivat pääsääntöisesti hieman edullisempia kuin Suomessa. Poikkeuksiakin kuitenkin löytyi.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Shutterstock

Lue tammikuun 2021 Olé-lehdestä, mitkä tuotteet olivat edullisempia Espanjassa ja mitkä Suomessa!

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart