SE 113/2005

Vihdoinkin verohelpotusta?

Komission mukaan Suomen verosäännöt ovat ristiriidassa EY:n perustamissopimuksen kanssa.

Heeiii, tuolta saapuu Charlie

Charlie Palmiolle Espanjassa asuminen on ammatinvalintakysymys.

Las rebajas vai factory?

Alennusmyyntien lisäksi on tullut factory-liikkeitä, jotka antavat alennuksia läpi vuoden.

[toggle title=”Pääkirjoitus: Espanjansuomalaiset turvassa tsunamilta”]

Vaikka useilla espanjansuomalaisilla on tapana viettää muutama viikko talvesta Thaimaan auringon alla, näyttää onneksi siltä, että heitä ei ole kadonneitten listoilla. Ainakin toimistoomme saamiemme tietojen mukaan kaikki ovat selvinneet säikähdyksellä tästä maailmanhistorian suurimmasta luonnonkatastrofista.

Suomi on kuitenkin pieni maa ja miltei jokainen tapaamani tuntee jonkun, jonka nimi on nyt kadonneitten listalla. Itsekin löysin listoilta vanhan työkaverini, Anna-Maija Espon, Aman. Tein hänen kanssaan töitä 90-luvun alussa. Ama oli saman ikäinen kuin minä, hänellä oli samanlaiset unelmat ja tulevaisuudensuunnitelmat. Nyt Ama on kadoksissa. Se pistää pienen ihmisen hiljaiseksi.

Syyskuussa 2001 maailma kauhisteli World Trade Centerin tornien luhistumista terrori-iskujen takia. Sitten tulivat Bamin maanjäristys ja maanjäristys Marokossa. Tämän vuoden maaliskuussa terrori-iskut tappoivat Madridissa 192 ihmistä. Ja välistä jää pois tusinoittain vastaavia katastrofeja, jotka eivät syystä tai toisesta ehkä ole saaneet palstatilaa yhtä paljon kuin muut.

Tässä alkaa tulla sellainen olo, että on aivan yksi ja sama, missä päin maailmaa asustelee ja elää. Vaikka en liiemmin ole koskaan kohtaloon uskonut, nyt juuri tuntuu siltä, että jos se on sattuakseen kohdalle, niin sitten se sattuu.

Tähän mennessä me olemme täällä Aurinkorannikolla saaneet elää kuin herran kukkarossa ikään. Kiitollisina tästä meidän on syytä auttaa nyt niitä, jotka olivat oikeassa paikassa väärään aikaan. Sivuilta 30-31 saatte lisätietoa siitä, miten voitte auttaa katastrofin uhreja. Olé-kustannus on lahjoittanut mainostilan asiaa varten.

Vuosi 2004 jää monen mieleen juuri näiden katastrofien takia hyvin mustana vuotena. Toivokaamme, että saamme muistella juuri alkanutta vuotta 2005 aivan eri syistä.

Katia Westerdahl
[/toggle]

[toggle title=”Sisällysluettelo”]

1 Vihdoinkin verohelpotusta?
2 Heeiii, tuolta saapuu Charlie
3 Pääkirjoitus: Espanjansuomalaiset turvassa tsunamilta
3 Aurinkorannikon koululle ei lukiolupaa
5 Espanja kierrättää
6 Sosiaaliturvan soveltamista koskeva lainsäädäntö muuttui
8 Las Rebajas vai factory?
10 Granada – Tuoksuva salaisuus
12 Espanjan Asuntopörssi
18 Lukijan kynästä
20 Soihtualoe ilostuttaa, Aloe vera parantaa
22 Vuokralaisen opas – lopultakin!
24 Suomalaiset darts-heittäjät Espanjan liigassa
26 Kaikkea ne syövätkin!
30 Millainen Jumala?
31 Näin voit auttaa
32 Naistenlehtikatsaus
34 Yritysuutisia
35 Markkinavoimat jyrää!
36 TVfinland

[/toggle]