SE 121/2005

SE 121/2005

SE 121/2005

Espanjalainen joulu on kulutuksen ja perheen juhla

Tunne Espanjan jouluperinteet.

Viktor Klimenko, kasakka ja taiteilija

Viktor  Klimenko vieraili Costa Blancalla isäinpäiväkonsertissa

Työharjoittelussa Suomelassa

Suvi Rönkkö ja Pinja Kokko suorittivat sosionomiopintoihinsa kuuluvan työharjoittelun Fuengirolassa toimivassa Suomelassa.

Pääkirjoitus: Tulihan se talvi vihdoin!

Talvi on viimein tainnut saapua Espanjaankin asti. Ensimmäinen kylmä aalto on koettu – tosin täällä Andalusiassa sille saattoi hieman jopa hymyillä. Muualla Espanjassa tuli lunta monissa paikoin ja Kanarialla Delta-pyörremyrsky koetteli saaria.

Huonon sään tullessa sitä asiassa vasta huomaa, kuinka tottunut sitä voi olla hyviin ilmoihin. Elämä onkin yhtäkkiä paljon hankalampaa! Kengät kastuvat ja pitkään käyttämättä ollut sateenvarjo onkin koinsyömä. Liikenne ruuhkautuu välittömästi ja suunnitellut grillijuhlat pitääkin peruuttaa. Niitähän järjestetään täällä tavan tuosta säätiedotukseen vilkaisematta.

Vaikka vesisade on todella tervetullut täällä etelässä, sitä huomaa äkkiä, miten paljon puolia jatkuvalla poutasäällä on. Mielialakin pysyy korkeammalla, kun voi liikkua luonnossa hyvällä säällä. Kotona kyyhöttäminen lämmityslaitteen äärellä tekee väsyneeksi ja huonotuuliseksi! Ei ole ihme, että etelän maiden ihmisten luonne on valoisampi ja avoimempi kuin pohjoisesta kotoisin olevilla. Taas on pakko nostaa hattua siellä Suomessa asuville, eivät he todellakaan turhaan huokaa onnesta, kun tulevat tänne ja saavat viimeinkin kuoriutua toppavarusteistaan ja laittaa nenänpään ovesta ulos.

Toivotamme kaikille lukijoillemme erittäin miellyttävää ja rauhallista joulua sekä onnellista uuden vuoden 2006 alkua. Palaamme heti vuoden vaihteen jälkeen, sillä Suomalainen Espanjassa -lehden ilmestymisaikataulu muuttuu. Kuun puolivälin asemasta lehti alkaa ilmestyä kuukauden alussa. Toisin kuin muina vuosina, tässä lehdessä, joka nyt ilmestyy 5.12., ei siis ole perinteistä juttua itsenäisyyspäivän juhlista. Niistä voitte lukea tammikuun Olé-lehdestä. Seuraava Suomalainen Espanjassa -lehti ilmestyy siis tammikuun alussa, ja helmikuusta alkaen aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Espanjalainen joulu on kulutuksen ja perheen juhla
2 Mami Raija Oranen valmistautuu jouluun
3 Pääkirjoitus: Tulihan se talvi vihdoin!
4 Äänestyspaikat Costa Blancalla ja Costa del Solilla
5 Poliitikot helikopterionnettomuudessa
6 Muslimiterroristeja pidätetty
7 Kuusi tuntia televisiota päivässä
8 Lentomatkustajien määrä kasvussa
9 Tulkkia tarvitaan
10 Trooppinen hirmumyrsky Kanariansaarilla
11 Espanjan Asuntopörssi
20 Vaivannäkö palkitaan
21 Asuntojen hintojen nousu hidastunut
22 Andalusia varautuu lintuinfluenssaan
23 Ravinto ja mielenterveys
24 Viktor Klimenko, kasakka ja taiteilija
25 Haasteena lapset ja nuoret
26 TVfinland
30 Juhlan ainekset

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart