SE 128/2006

SE 128/2006

SE 128/2006

Leonorin kruunu vaarassa?

Prinsessa Letizian uusi raskaus on aiheuttanut varsinaisen mediamyrskyn Espanjassa.

Sofia-hanke innostaa

Toimintavuottaan aloittelevan SOFIA-hankkeen projektikoordinaattorilla on aihetta hymyyn.

Vajaakuntoinenkin keho kaipaa kuormitusta

Ongelmainen keho kaipaa liikuntaa siinä missä tervekin – usein enemmänkin.

Pääkirjoitus: Syksy tulee!

Muuttolinnut alkavat joukolla palailla Suomesta, ja minä alan jankuttaa kuivuudesta. Siitä voi päätellä, että kaikki on aivan, kuten ennenkin.

Lokakuun puoliväliin kuuluvia sateita ei kuulunutkaan tänä vuonna, ja yksi jos toinenkin katsoo huolestuneena taivaalle. Minua kouristaa vatsanpohjasta joka kerta, kun näen täkäläisten kotirouvien pulaavan letkun kanssa terassejaan tuntitolkulla. Eikä valistus mene perille, vaikka sitä menisi itse antamaan – kyseinen rouva tokaisi minulle, että hänellä on talossaan oma kaivo, vei minut jopa sitä katsomaan. En ole viitsinyt asiasta mainita mijaslaiselle ystävättärelleni, 4-lapsisen perheen äidille, joka jo kärsii päivittäisistä vesikatkoksista.

Koska vitsit ovat vähissä, kun patojen pinta laskee laskemistaan, ollaan taas varovaisia vedenkulutuksessa. Aurinkorannikon uudet asukit eivät välttämättä tiedä tilannetta, valistetaan heitä saarnaamatta, mutta yritetään olla heittäytymättä hellapoliiseiksi. Jos naapurin lotraaminen jatkuu ja niskalihakset uhkaavat kiristyä tämän vuoksi, suosittelen sukeltamista espanjalaisten juorulehtien pariin samoin, kuin toimittajamme Minna Hölttä on tehnyt. Niitä tavaamalla unohtuvat hetkeksi arkiset huolet ja on puhuttavaa kauppajonossa. Minnan herkullinen kertomus hänen omasta tutkivasta journalismistaan sivuilla 28–29.

Oli muuten ikävää lukea Lordin Espanjan-konserttien peruuntumisesta. Täällä heitä odotettiin koko Espanjan voimin. Toivomme Mr. Lordin pian pääsevän sängynpohjalta ylös ja tuovan Suomen Espanjan-kartalle. Kimi ei ole siinä oikein tänä vuonna onnistunut, mutta Brasiliassa nähdään, onko Schumacherin voittanutta tänä vuonna.

Oikeaoppiset kiinteistönvälittäjät sanovat, että asuntoa valittaessa on kolme tärkeää asiaa: sijainti, sijainti ja sijainti. Minä sanon nyt samoin peruskunnon ylläpitämisestä ja hyvinvoinnista yleensä. Kuntoilu, kuntoilu ja kuntoilu – siitä se lähtee, pikkuhiljaa ylöspäin. Jos ette minua usko, voitte lukea itse sivuilta 26-27 asiantuntijalausunnon – minähän olen vain toimittaja! Kun peruskunto on hyvä, jaksaa oppia uutta vaikkapa Sofia-hankkeen kursseilla tai matkustella ympäristössä – elämästä saa kerta kaikkiaan enemmän irti, kun jalka nousee keveästi.

Aurinkoista (tai pitäisikö nyt toivoa sateista, jotta olisin poliittisesti korrekti?) syksyä teille kaikille!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Leonorin kruunu vaarassa?
2 Sofia-hanke innostaa elinikäiseen oppimiseen myös ulkomailla
3 Pääkirjoitus: Syksy tulee!
4 Nyt Espanjassa puhuttavat
6 Alicanteen kymmenen uutta golfkenttää
7 Koiraton ja savuton
8 Metsäpalot vähenivät Murciassa
10 Junayhteydet paranemassa Aurinkorannikolla
12 Kaupunkilaisten terveys kiinnostaa Benalmádenassa
14 Padot odottavat syksyn sateita
15 Espanjan Asuntopörssi
24 Lokakuun ruusut ja risut
26 Vajaakuntoinenkin keho kaipaa kuormitusta!
28 Juoruillaan!
30 Aikuisopiskelu kiinnostaa Aurinkorannikolla
32 Oma Tupa kullankallis
33 Lukijan kynästä
34 TVfinland
38 Málagan makuja

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart