SE 134/2007

SE 134/2007

SE 134/2007

Liikennekuolemat puhuttavat edelleen

Pistekortti ei ainakaan ensi silmäyksellä ole tuonut helpotusta liikennekuolemiin.

Espanjan viinien maailma

Olé-kustannus päätti helpottaa viininystävien elämää ja pyysi apuun Matti Larreksen.

Kymppipaikka täytti pyöreitä

Rannikon vanhin suomalaisyhdistys täytti 30 vuotta.

Pääkirjoitus: Numeron 15 tärkeys

Ensimmäistä kertaa historiassa suomalaisella ehdokkaalla on realistisia mahdollisuuksia päästä Espanjassa kaupunginvaltuustoon. 27.5. pidettävissä kunnallisvaaleissa on kansanpuolue Partido Popularin ehdokkaana Fuengirolassa Suvi Kauranen. Koska Espanjassa ei äänestetä henkilöä vaan puoluelistaa, ratkaisevaa oli selvittää, mikä numero Suvin kandidatuurilla on. Vain muutamaa päivää ennen lehtemme painoon menoa, kysymykseen saatiin vastaus. Suvi on listalla numero 15, joten hänellä on täysin realistiset mahdollisuudet päästä kunnallisvaltuustoon. PP sai viime kunnallisvaaleissa 16 paikkaa kunnallisvaltuustossa, eikä ole odotettavissa, että määrä ainakaan vähenisi.

Ne äänioikeutetut suomalaiset, jotka ovat jo matkustaneet Suomeen kesän viettoon, voivat käydä käyttämässä äänioikeuttaan Espanjan Suomen edustustoissa. Ennakkoäänestysaika alkoi 3.4. ja päättyy 17.5.

Olisi mukavaa, jos Suomessakin noteerattaisiin niin tärkeä asia, kun suomalaisen pääsy espanjalaiseen kunnallishallitukseen. Suomalaisilla tv-toimittajilla olisi mahdollisuuksia tehdä paljon parempiakin dokumentteja Espanjan nyky-suomalaisista, kuin taannoinen Los Petos. Hyvin oli tainnut ohjelman toimittaja pomoilleen perustella tarvetta päästä lämmittelemään etelän aurinkoon ja toisaalta taas hänen kuluilleen oli ilmeisesti saatava vastinetta, muulla tavoin en millään ymmärrä, miten moista edes esitettiin televisiossa. Niin tyhjää täynnä se oli. Säälittävää, jos yksikään suomalainen muodostaa ohjelman perusteella mielipiteen rannikosta, joka on kyllä kaikkea muuta, kuin miksi ohjelma sen halusi maalata.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Liikennekuolemat puhuttavat edelleen
2 Espanjan viinien maailma – kätevässä taskukokoisessa oppaassa
3 Pääkirjoitus: Numeron 15 tärkeys
4 Nyt Espanjassa puhuttavat
6 Puhelin, asunto ja pankki espanjalaiskuluttajien valituslistan kärjessä
7 Costa Blanca
10 Costa del Sol
12 Espanjan Asuntopörssi
22 In vino veritas?
24 Rannikon vanhin suomalaisyhdistys täytti 30 vuotta
25 Yhteisöjen tehtävät
26 TVfinland
30 Mehevä empanada on Galician ylpeys

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart