SE 138/2007

SE 138/2007

SE 138/2007

Espanjassa syödään yhä muuta Eurooppaa edullisemmin

Elintarvikkeiden kallistuminen on ollut koko syksyn kuuma puheenaihe.

Pääministeri lupaa korottaa minimipalkkaa

Korotus on luvattu tehdä 800 euroon vuoteen 2013 mennessä.

Kaskimaiden pojat Aurinkorannikolla

Miten suomalainen jazz tuli etelään?

Pääkirjoitus: Annus Horribilis

Espanjan kuninkaan Juan Carlos I:n mielessä pian loppuva vuosi 2007 jää varmasti kytemään samalla tavalla annus horribilisina, kun Englannin kuningatar Elizabethilla vuosi 1992.

Helmikuussa prinsessa Letizian sisar teki itsemurhan, sitten El Jueves -lehden pilapiirros prinssiparista sai aikaan lehden vetämisen pois myyntipisteistä. Tätä kritisoitiin kovin sanoin maassa, jossa lehdistön sananvapautta arvostetaan pitkän diktatuurin jälkeen ehkä jopa enemmän, kun muissa länsimaissa. Kesän lopulla alettiin puhua julkisesti siitä, että kuningsperheen menot olisi tehtävä julkisiksi, ovathan ne veronmaksajien kustantamia. Sitten eri puolilla maata alkoi varsinainen monarkianvastainen liike jonka seurauksena kuninkaan kuvia jopa poltettiin julkisilla paikoilla. Vaikka kyseessä oli häviävän pieni vähemmistö maan väestömäärään nähden, asia sai paljon julkisuutta mediassa ja varmasti näytti vakavammalta ja kauaskantoisemmalta kuin miksi lopulta osoittautui. Ja nyt saman viikon aikana Don Juan Carlosin ärähdystä Hugo Chávezille puidaan samaan aikaan kun tämän vanhimman tyttären Infanta Elenan asumuseroa miehestään.

Meille suomalaisille tämän ei kuitenkaan pitäisi olla annus horribilis. Itsenäinen Suomi juhlii tänä vuonna 90. vuottaan. Paikallaan ovat kiitollisuus ja ilo – kiitollisuus niitä kohtaan, jotka meille itsenäisyyden varmistivat. Ja ilo siitä, että meillä on paljon syitä olla todella ylpeitä siitä, että olemme suomalaisia. Itsenäisyyspäivää juhlitaan espanjansuomalaistenkin kesken. Seuraa ilmoittelua ja pysy mukana!

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Annus Horribilis
3 Espanjassa syödään yhä muuta Eurooppaa edullisemmin
4 Tässä kuussa puhuttavat
6 Pääministeri lupaa korottaa minimipalkan 800 euroon vuoteen 2013 mennessä
7 Infanta Elena eroaa
8 Costa Blanca -uutiset
11 Costa del Sol -uutiset
14 Espanjan Asuntopörssi
22 Kaskimaiden pojat Aurinkorannikolla
24 AA toimintaa Aurinkorannikolla jo 25 vuotta
26 TVfinland
30 Aurinkohedelmä

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart