SE 143/2008

SE 143/2008

SE 143/2008

Aukko oikeudessa

Pienen Mari Luzin kuolema osoitti mustan aukon Espanjan oikeusjärjestelmässä.

Onnellisen espanjalaisen muotokuva

Coca Colan teettämän tutkimuksen mukaan siihen kuuluu nuoruus, parisuhde ja raha.

Rannikon veteraanit juhlivat Suomelassa

Veteraanit kokoontuivat juhlistamaan 60 vuotta kestänyttä rauhan aikaa.

Pääkirjoitus: Hyvä!

Toimitukseemme soittaa usein henkilöitä, jotka toivovat meidän ottavan kantaa mitä erilaisimpiin kysymyksiin lehtiemme sivuilla. Otamme mielellämme vastaan juttuehdotuksia ja kuuntelemme lukijoidemme mielipiteitä heitä koskevissa asioissa. On kuitenkin olemassa asioita, joihin vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin ja nopeimmin henkilö itse.

Lehtien ääni kuuluu toki kauas, mutta ennen kuin suomenkielisen lehden artikkeli on käännetty espanjankielisille päättäjille, siihen voi mennä aikaa. Toisaalta usein ongelman ratkaisu vaatii, että päättäjät ”saavat sille kasvot” – lehtiartikkeli voidaan sivuuttaa helpommin kuin ystävällisesti hymyilevä, mutta päättäväinen kaupunkilainen.

Suomalaiset ovat Espanjan rannikkokaupungeille todella tärkeä asukasryhmä. Vaikka ainoastaan Fuengirolassa on suomalainen kaupunginvaltuutettu, suomalaiset voivat kyllä vaikuttaa itseään koskeviin asioihin ihan suoraankin. Benalmádenan Suomalaiset-yhdistyksessä tämä on huomattu ja se onkin hyvä esimerkki siitä, mitä joukko suomalaisia voi saada aikaan, jos vain niin päättää. Yhdistys otti yhteyttä kaupungintaloon, kun häiriköivät nuoret tekivät jäsenille tärkeän petankinpeluun mahdottomaksi ja kaupungin edustajien kanssa pidetyn kokouksen jälkeen alkoi kuin alkoikin tapahtua. Sovittiin petankkikentän aitaamisesta ja nimettiinpä vielä vartijakin, jotta kenttä pysyy kunnossa.

Annetaan siis äänemme kuulua, olemme kunnallisvaaleissa äänioikeuden omaavia ja kunnan päättäjät tietävät sen. Meidän tyytyväisyytemme on heille tärkeää ja toisaalta on mukavaa kokea, että vaikka ulkomaalainen onkin, asioihin pystyy silti vaikuttamaan.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Hyvä!
3 Aukko oikeudessa
4 Tässä kuussa Espanjassa puhuttavat
5 Onnellisen espanjalaisen muotokuva
6 Madrid ja Barcelona kalleimpien kaupunkien listalla
7 Costa Blanca -uutiset
11 Costa del Sol -uutiset
15 Espanjan Asuntopörssi
22 Täyttä suomalaistouhua Torreviejan keväässä
23 Rannikon Veteraanit juhlivat Suomelassa
24 Ensimmäinen ja viimeinen paraati
25 Hyvä paimen eläkkeelle
26 TVfinland
30 Kinkkua, kinkkua

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart