SE 189/2012

SE 189/2012

SE 189/2012

Kaleva itsenäisyysjuhlien järjestäjänä

Aurinkorannikon suomalaisyhdistykset vuorottelevat juhlan järjestämisessä.

Yleislakko kuumensi tunnelmia

Marraskuun 14. päivä suurkaupungeissa lakkoiltiin.

Sevilla syksyn syleilyssä

Syyssäässä Andalusian pääkaupunkiin on miellyttävää tutustua.

Pääkirjoitus: Valta vanhemmille

Tämän lehden sivulla 20 Aurinkorannikon suomalaisen koulun vanhempi tekee mielestäni varteenotettavan ja harkinnan arvoisen ehdotuksen. Hänen mielestään äänioikeuden koulun kannatusyhdistyksessä tulisi kuulua ainoastaan koulun vanhemmille.

Mikäli tämä toteutuisi, kaikenlainen valtataistelu ja jopa puoluepoliittinen äänten värvääminen poistuisi välittömästi ja jättäisi tilaa sellaiselle koulun kehittämiselle, jota vanhemmat ja lapset oikeasti tarvitsevat.
Tällä hetkellä koulun kannatusyhdistykseen kuuluu vajaa 300 henkilöä, mutta kuinka monella heistä on koulussa omia lapsia? Kuinka moni on pyydetty kannatusyhdistykseen jonkun sellaisen henkilön toimesta, jonka intresseissä ei ole tämän tai oma, koulussa opiskeleva lapsi? Kuinka moni on äänestänyt jopa puoluekurin sanelemalla tavalla, tuntematta suuremmin asioiden taustoja, ilman, että äänestyksen tulos on vaikuttanut hänen elämäänsä millään tavalla? Kuinka moni antaa äänestystä varten valtakirjan kaverille tai puolitutulle siksi, että tämä häneltä pyydetään, asioita enempää ajattelematta?

Kannatusyhdistyksen kokouksissa päätetään tärkeistä, koulun toimintaa koskevista asioista, joilla ei kuitenkaan ole vaikutusta sellaisen henkilön elämään, jolla ei ole lapsia koulussa. Kokouksissa tehdään päätöksiä koulurakennuksen suhteen sekä asiassa, joka vaikuttaa vain ja ainoastaan koulussa opiskelevien lasten vanhempiin: koulun talous.

Koska koulua pitävät lukukausimaksuilla pystyssä siellä opiskelevien lasten vanhemmat, Suomen valtionavun lisäksi, heillä ja vain heillä tulisi olla oikeus päättää, mihin heidän rahojaan käytetään.

Koulun erinomainen opetuksen taso on kaikille Aurinkorannikon suomalaisille suuri ylpeyden aihe, eikä sen pitäisi peittyä kenenkään vallanhimoon. Sen suurempaa intressiä kuin oma lapsi ei ole kenelläkään – muita asioiden ei tulisi liikuttaa. Tulee olemaan erityisen mielenkiintoista nähdä, kuka tällaista ideaa vastustaa. Tuskin yksikään koulun vanhempi.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Valta vanhemmille
3 Uusi ilmoitusvelvollisuus veroresidentille
4 Voiko lennon varaan enää laskea?
5 Kulttuuriyhdistys Kaleva itsenäisyyspäiväjuhlien järjestysvuorossa
6 Yleislakko kuumensi tunnelmia suurkaupungeissa
7 Joulupaketit ajoissa kotimaahan
8 Málaga Mestarien liigan välieriin lohkovoittajana
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
18 Hyvä paha liikunnanohjaaja
19 Kirjastosta vinkkejä hyvinvointiin
20 Lukijapostia
21 Espanjan Asuntopörssi
26 Menossa mukana
28 TVfinland
30 Matkalla: Sevilla syksyn syleilyssä

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart