SE 262/2016

SE 262/2016

SE 262/2016

Vesipula uhkaa Málagan ja Alicanten maakuntia

Aurinkorannikon leijonilta  7 000 euron lahjoitus Aurinkorannikon suomalaiselle koululle

Fuengirolan ja Mijasin asukkaille rakennetaan sairaala

Pääkirjoitus: Järki käytössä viimein?

Näyttää lupaavasti siltä, että Andalusian aluehallitus eli Junta de Andalucía on viimeinkin laillistamassa nykyisen tilanteen baarien, ravintoloiden ja diskojen suhteen. Monelle tulee varmasti yllätyksenä, että esimerkiksi televisiota päällä pitävä baari on tähän mennessä toiminut laittomasti. Samoin vaikkapa stand up -koomikon show tai flamencoesitys ravintolassa on ollut sen varassa, ettei siitä tehdä valitusta.

Elävää musiikkia on säädellyt vuonna 2002 viimeksi tarkistettu Andalusian aluehallituksen laki, joka rajoitti sen diskojen soitettavaksi, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Nyt on otettu kynä kauniiseen käteen ja järki päähän, ja musiikki saa toivottavasti pian soida baareissa ja ravintoloissa aivan laillisesti, kunhan äänieristykset toimivat. Juntan lakiesityksessä nimittäin musiikin tuomat häiriöt esimerkiksi naapureille otetaan edelleen huomioon.

Toinen asia, josta en tosin Juntalle antaisi yhtään kunniaa, mutta josta kuitenkin olen iloinen, on että Fuengirolan ja Mijasin alue saa kuin saakin oman sairaalan. Sairaala luvattiin alueen asukkaille nyt korruptiosta syytteessä olevan, silloisen Andalusian aluehallituksen presidentin Manuel Chavesin toimesta jo vuonna 2003.

Fuengirolan entisen kaupunginjohtajan ja nykyisen Andalusian parlamentin puhemiehen Esperanza Oñan työ on tuottanut tulosta ja tämänhetkisten tietojen mukaan sairaala viimein toteutuu. Sairaala on todella tarpeellinen alueelle, jolla asuu vakituisesti noin 150 000 ihmistä ja jonka asukasmäärä loma-aikoihin jopa kolminkertaistuu.

On ollut suoranainen häpeä, että esimerkiksi lastenlääkärin päivystystä tarvitsevan on iltaisin ja viikonloppuisin täytynyt suunnata Málagan tai Marbellan sairaaloihin, sillä palvelua ei Fuengirola–Mijas-akselilta ole tähän mennessä saanut.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Järki käytössä viimein?
3 Vesipula uhkaa Málagan ja Alicanten maakuntia
4 Suomi tutuksi leikkien ja laulaen
5 Andalusian aluehallitus höllentämässä musiikki- ja terassilupia
6 Mitä espanjalaisesta hanasta virtaa?
7 Bodom espanjalaisten elokuvajuhlien vetonaulana
8 Suuri osa Andalusian loma-asunnoista rekisteröimättä
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
19 Suomalainen harrastaa: Kerran partioilainen, aina partiolainen
20 Yritysuutinen: Salón Estilo
21 Espanjan Asuntopörssi
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Maailman kauneimpien maisemien Montefrío

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart