SE 272/2017

SE 272/2017

SE 272/2017

Aurinkorannikon Leijonat loivat uuden laskiaisperinteen

330 suomalaiskävelijää täytti Fuengirolan rantakadun.

Superpesis-ottelun televisiointi varmistui

Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot pelaavat Fuengirolassa 23.4.

Matkavinkki: Sevillan Real Alcázar – lumoava linna

Pääkirjoitus: Huijareita, onko heitä

Kun lukee joitakin SE-lehden numeroita, saattaa tulla siihen tulokseen, että Espanjan aurinkorannoilla suomalaiset eivät tosiasiassa tee muuta kuin huijaavat toinen toisiaan. Milloin on epäilyksiä kiinteistökaupoissa, milloin vuokra-asioissa, milloin – kuten nyt – nettikuvioissa. Kun tähän lisätään muutama suomalainen tv-ohjelma, jossa me Espanjan suomalaiset lähinnä örvellämme juovuksissa, ei hääppöiseltä vaikuta.

Totuus on kuitenkin toinen. Aurinkorannikolla – kuten myös Costa Blancalla – asuu suomalaisia pienen suomalaiskaupungin verran, siitäkin huolimatta, että kesät vietetään Suomessa.  Jos parinkymmenen tuhannen ihmisen joukosta löytyy pari huijaria, se ei prosentuaalisesti tarkoita yhtikäs mitään. Korkeintaan se opettaa meille sinisilmäisille suomalaisille, että kyseenalaistaminen on sallittua, samoin kuin kirjallisen sopimuksen pyytäminen. Toinen suomalainen ulkomailla ei automaattisesti ole hyvää tahtova kaveri, mutta useammin kuitenkin sellainen kuin toisten hyväuskoisuutta hyväkseen käyttävä huijari.

Ja aivan toisesta asiasta puheen ollen… Málagan lentokentän tilanne on tällä hetkellä sietämätön. On käsittämätöntä, että vuositasolla yli 16 miljoonaa matkustajaa liikuttava lentokenttä ei mahdollista matkustajien jättämistä tai noutamista lentokentän edestä.

Ymmärrän mainiosti, että taksikuskit haluavat taistella laittomia lentokenttäkuljetuksia vastaan. Ne ovat matkustajiakin ajatellen järjenvastaisia, sillä hinta on usein jopa korkeampi kuin taksin ja silti esimerkiksi matkustajien vakuutukset loistavat poissaolollaan. Sitä en kuitenkaan tajua, että ystävät ja perheenjäsenet eivät voi viedä matkustajia kentälle tai hakea heitä.

Málagan kentän viimeisimmän remontin valmistuessa matkustajien noutaminen saapuvien lentojen hallin edustalta tehtiin mahdottomaksi. Nyt heitä ei enää voi edes viedä kentälle. Pikaparkki on toki ilmainen viidentoista minuutin ajan, mutta myös liikuntaesteisiä ja lapsiperheitä pitäisi ajatella. Nyt ei ole ajateltu oikeastaan yhtään mitään.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Huijareita, onko heitä
3 Aurinkorannikolla nettisotku – “Kymmeniä kiukkuisia asiakkaita”
4 Aurinkorannikon Leijonat loivat uuden laskiaisperinteen
5 Suomalaisresidenttien määrä noussut 30 prosentilla viidessä vuodessa
6 Málagan lentokentän matkustajat noudettava parkkihallista
7 Ensi syksyn Fugefestin esiintyjät julki
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
19 Suomalainen harrastaa: Aurinkorannikon vuoristo houkuttelee patikkaretkille
20 Mieskuoro Örisevät kajauttaa satavuotiaalle Suomelle
21 Espanjan Asuntopörssi
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Sevillan Real Alcázar – lumoava linna

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart