SE 316/2019

SE 316/2019

SE 316/2019

Aurinkorannikon suomalaisissa opinahjoissa 700 oppilasta

Asiantuntijoiden vinkit helletreeniin

Katso julkisen liikenteen eläkeläisalennukset

Pääkirjoitus: Avoimuus vähentää huhuja

Turha salamyhkäisyys on omiaan antamaan siipiä huhuille ja uskomuksille. Käänteisesti katsottuna avoimuus ja rehellisyys taas lisäävät luottamusta ja poistavat turhia puheita. Tämä tosiasia on koskenut Aurinkorannikon suomalaista koulua miltei sen alkuvaiheista asti.

Espanjan kielessä on erittäin osuva sanonta: “No solo hay que ser decente sino también parecerlo.”  On paitsi oltava kunnollinen, myös vaikutettava siltä. Uutta koulutonttia alusta asti ympäröinyt salamyhkäisyys on avannut ovet spekulaatiolle etenkin Aurinkorannikon kiinteistönvälittäjäpiireissä. Niiden mukaan salailulla on saatettu tavoitella ja jopa saada merkittävää taloudellista etua, nouseehan uuden tontin ympäristön asuntojen arvo huomattavasti, kun koulu valmistuu.

Salailusta ovat hyötyneet ainoastaan ne henkilöt, joiden tiedossa tontin sijainti on ollut. Tontin sijaintia on salailtu nyt kuukausia. Sitä on perusteltu sillä, että mikäli ammattipiirit saisivat vihiä uuden koulun sijainnista, tontin hintaa saatettaisiin äkillisesti nostaa.

Uusi perustelu tulee varmasti olemaan se, että ministeriö ei edelleenkään ole antanut lopullista päätöstä siitä, muutetaanko ulkomaalaiskoulujen oppilaaksioton kriteereitä. Oppilaaksioton kriteerit ja neuvotteluvaikeudet ministeriön kanssa ovat kuitenkin olleet tiedossa, kun aiesopimus uudesta tontista on tehty ja julkistettu.

Mikäli uusi tontti todella on olemassa, huhuilta on katkaistava siivet ja sen sijainti julkistettava. Olisi outoa, että epävarmuus oppilaaksiotosta vaikuttaisi rakennusprojektiin, koska se on ollut pöydällä koko ajan.

Hallituksen puheenjohtajan velvollisuus on tuoda julkisuuteen rehellinen selvitys, joka joko kumoaa tai vahvistaa spekulaatiot. Vain tällä tavoin ilmapiiri saadaan puhdistettua.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Avoimuus vähentää huhuja
“Työryhmän ehdotus oppilaaksiotosta olisi sulkenut suomalaiskouluja”
4 Espanja neljättä kuukautta ilman hallitusta
5 Sakottavat dronet lensivät Espanjan teiden ylle
6 Aurinkorannikon suomalaisissa opinahjoissa 700 oppilasta alkavana lukuvuonna
7 Espanjan ja Suomen välisten lentomatkustajien määrä kasvoi 10 %
8 Kesän kuumat&kummat
9
Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14
Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut (palvelukartta)
18 Jäitä hattuun helletreenissä
19 Yritysuutisia
20 Liiku liukkaasti eläkeläisalennuksilla
21 Espanjan asuntopörssi
28 Menossa mukana
30
Matkalla: Pulahda Aurinkorannikon altaisiin

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart