SE 329/2020

SE 329/2020

SE 329/2020

Koronavirustapaukset herättävät kysymyksiä:

Kuka korvaa koronahaitat?

Carrefour pyytää suomalaisilta toivomuslistoja:

Lukijat voivat esittää toiveitaan kaupalle.

Etelässäkin voi pelata lätkää

Rullakiekkoa pelataan suomalaisvetoisessa urheiluseurassa.

Pääkirjoitus: Mikä on tilapäisyyden raja?

Aurinkorannikon Suomalainen koulu on rannikon suomalaisille tärkeä osa identiteettiä. Koulun oppilaaksi otto on kuitenkin vuodesta toiseen jatkuva huolen aihe sekä koulun hallinnolle että oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

USP:lle on tehty esitys, että Suomen passi riittäisi perusteeksi oppilaaksi ottoon Aurinkorannikon Suomalaisessa koulussa. Vetoomuksen mukaan tämä mahdollistaisi koulupaikan Espanjassa pysyvästi asuvien perheiden lapsille. Kaikki eivät kuitenkaan ole ehdotuksen kannalla, oleskeleehan Aurinkorannikolla väliaikaisesti enenevissä määrin perheitä, eikä paikkoja ainakaan tällä hetkellä kerta kaikkiaan riitä kaikille halukkaille.

Nykyisessä muodossaan tilapäisyyspykälässä ei ole mitään järkeä: se pakottaa joissakin tapauksissa vanhemmat jopa vilppiin sekä Suomessa että Espanjassa. Huolimatta siitä, että perheen asuminen Espanjassa on syystä tai toisesta venynyt, lasten on oltava kirjoilla Suomessa. Koska valvontaa asuinpaikkatodistusten paikkansa pitämiselle ei näytä olevan, laistakaan ei ole mitään hyötyä. Toisaalta tilanne heikentää tilapäistä koulupaikkaa tarvitsevien asemaa.

Mikäli Suomen valtion tarkoituksena todella on, että koulun tulee palvella ensisijaisesti Espanjassa väliaikaisesti oleskelevia, on vedettävä oikea, valvottu raja tilapäisen ja pysyvän oleskelun välille. Mikäli Suomi sitä vastoin haluaa avata kehutun koulutuksensa muillekin kuin tilapäisesti Espanjassa asuville, sääntö on muutettava ja koulu avattava kansainvälisyydelle ja samalla tulevaisuudelle. Nykymuodossaan se luo epävarmuutta kaikille.

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart