SE 331/2020

SE 331/2020

SE 331/2020

Korona-päivitys

Hallituksen uusimmat ohjeet

Strand Properties

Suomalaiset parvekekyttääjät

Karanteeni luo uusia ajanvietetapoja

Aurinkopataljoona luottaa tietoon

Maanpuolustushenkisyys ei tunne rajoja

Pääkirjoitus: Kärsivällisyys koetuksella

Kun vuoden 2019 loppusyksystä suunnittelimme tämän vuoden lehtien ilmestymispäiviä, tänään ilmestyneen Suomalainen Espanjassa -lehden jakelun suhteen oli yksi ainoa huoli: pääsiäiskulkueiden tuomat muutokset kaupunkien liikenteessä.

Nyt huolet ovat toiset. Koronakriisistä huolimatta lehtemme ilmestyvät kuitenkin suunnitellussa aikataulussa. Useiden yritysten mentyä kiinni noutopisteemme ovat muuttaneet valintamyymälöihin ja apteekkeihin. Lehtiä toimitetaan myös ravintoloiden kotiinkuljetusten mukana. Olemme lisäksi juuri saaneet Espanjan postilta ilosanoman: tilaajalehtiä jaetaan taas. Toivottavasti postiluukut kolahtavat pian!

Tätä kirjoitettaessa alkamassa on neljäs karanteeniviikko. Kun Espanjan hätätila ensin julistettiin ja kuolleiden määrät löivät karmivia ennätyksiä päivä toisensa jälkeen, kansan motiivi karanteenissa pysymiseen pysyi luonnollisesti korkealla. Nyt kansassa on havaittavissa tiettyä karanteeniväsymystä.

On luonnollista, että hallitus pelkää karanteenin ennenaikaisen hölläämisen aiheuttavan uuden tartunta-aallon. Se veisi maan jopa huonompaan tilanteeseen kuin mikä se oli hätätilan alkaessa. Toisaalta maan elinkeinoelämä ei kestä kovin paljon pidempää karanteenia.

Yritetään vielä jaksaa ja toivotaan parasta. Median edustajille aika on haastavampaa kuin ikinä, sillä tilanteet muuttuvat jopa tunneissa. Pyrimme päivittämään kaikki tärkeimmät uutiset Olé-lehden Facebook-sivulle aina, kun virallinen varmuus kuhunkin tietoon tulee.

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Kärsivällisyys koetuksella
3 Espanjan hätätila jatkunee 25. huhtikuuta asti
4 Eläkeläisten määrä laski koronakriisin vuoksi 
6 Lukijapostia
7 Alueuutiset: Aurinkorannikko
10 Alueuutiset: Costa Blanca
12 Espanjan ja muun maailman parvekekyttääjät
13 Aurinkopataljoona luottaa tietoon
14 Rannikon palvelut (palvelukartta)
16 Arjen ahertaja: Lapsena halusin tulla espanjalaiseksi
17 Espanjan asuntopörssi
22 Miten selviän kriisiahdistuksesta?
23 Suomalaiset seurakunnat kriisin aikana


TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart