SE 388/2023

SE 388/2023

SE 388/2023

Opas Espanjan pääsiäiseen

Ennakkoäänestys Espanjassa viime vaaleja vilkkaampaa

Sofia-opistolle akateemisia opintoja

Pääkirjoitus: Takatalvi?

Strand Properties

Suomen takatalvi-käsitettä ei Espanjassa tunneta. Espanjassa puhutaan “verano de San Miguelistä”, jolla tarkoitetaan helteiden comebackia, joka tapahtuu yleisimmin syyskuun lopulla, Pyhän Mikaelin päivän tienoilla.

Kun katsoo ikkunasta ulos, voi toisaalta hyvin ymmärtää, että Espanjassa ei tunneta käsitettä takatalvi. Kesä tuli tänä vuonna keikkumatta ja yhdessä päivässä. Toista on Suomessa, jonka eteläosissakin on vielä metrin verran lunta viimeviikkoisen myräkän jäljiltä. Niin ihana, kun ensilumen tulo onkin, kuka tahansa ymmärtää, että pääsiäisen ollessa ovella huvittaisi tehdä jotain muuta kuin lumitöitä.

Jopa siivekkäät muuttolinnut kääntyivät Helsingin Sanomien mukaan takaisin, kun huomasivat tilanteen. Monet espanjansuomalaiset muuttolintumme taas vaihtelevat lentolippujensa paluupäiviä. On totta, että kun kesä Suomessa lopulta alkaa, se on ihana. Totta on myös, että täällä Espanjassa heinä- ja elokuun helteet ovat monelle hiuksenhienoisen lähellä sietämättömyyttä. Siksi onkin upeaa, että voi valita, missä milloinkin haluaa oleskella.

Jos et vielä ole ehtinyt koto-Suomeen tai onnistuit viime hetkellä vaihtamaan lentolippusi, edessäsi on mielenkiintoinen ja takuulla mieleenpainuva viikko: Semana Santa. Tässä lehdessä tietokirjailija Liisa Väisänen kertoo, milloin, mistä ja mihin aikaan lähtevät ja kulkevat Aurinkorannikon ja Torreviejan tärkeimmät pääsiäiskulkueet. Kuten aina, Liisan tekstin luettuasi tiedät paljon enemmän.

Katia Westerdahl


Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Takatalvi?
3 Sofia-opisto tuo suomalaiset korkeakouluopinnot Espanjaan
4 Espanjassa äänestettiin vilkkaasti eduskuntavaaleissa
6 Pääsiäinen vietetään hellesäässä
8 Torreviejassa uusia suomalaisyrittäjiä
9 Pääsiäisviikon ABC
12 Rannikon palvelut (palvelukartta)
13 Osteopatiaa uusissa tiloissa
14 Menokalenteri
15 Espanjan asuntopörssi
20 Costan vaikuttajat: Sari Savolainen
21 Málagan englantilainen hautausmaa suomalaisavustuksen toivossa
22 El Torcal on kuin toiselta planeetalta

TILAA LEHTI     LUE DIGILEHTI0

Your Cart