SE 245/2015

SE 245/2015

SE 245/2015

Virve Rosti lomaili ja keikkaili Espanjassa:

“Täällä saa enemmän arvostusta. Yleisö kokee sen ainutlaatuisena. Musiikkini tuo mieleen kotimaan.”

Fuengirolassa kuollutta suomalaisnaista ei tapettu

Poliisitutkinnan mukaan 36-vuotias perheenäiti kuoli tapaturmaisesti.

Aurinkorannikon vaikuttaja Ole Wasz-Höckert on kuollut

 

Pääkirjoitus: Ei fiestaa eikä siestaa

Tätä kirjoitettaessa on maanantai-ilta, ja koska pyhäinmiesten päivä osui sunnuntaille, on osassa Espanjaa tänään pyhäpäivä. Toimituksemme on ollut töissä tänään koko vahvuudessaan, onhan käsissänne oleva lehti menossa painoon. Päivän kuluessa olemme kuitenkin saaneet huomata, että emme suinkaan ole ainoita pyhäpäivän “raatajia”. Itse asiassa ainakin lähialueidemme suomalaisyrittäjät ovat miltei poikkeuksetta työn ääressä pyhästä huolimatta.

Olemme päivän aikana ostaneet leipää Thelman pullapuodista, pullaa Mummolasta, vieneet juuri ilmestynyttä Olé-lehteä myyntiin Hemingwayn kirjakauppaan ja keskustelleet puhelimitse lukuisten yrittäjien kanssa; kukaan heistä ei ole vapaapäivän vietossa.

Mutta ilmiö ei ole vain suomalaisyrittäjien. Suomalaiset mieltävät eteläeurooppalaiset työtä vieroksuviksi, mutta lähiympäristömme Mercadonat, Supercorit, ostoskeskukset ja El Corte Inglésit ovat lähes järjestään avanneet ovensa – jotkut osaksi päivää, toiset ihan tavallisella aikataululla. Pyhäpäivän saattaa huomata sisämaan pienissä kylissä, rannikkoalueilla ei juurikaan.

Espanjassa tehdään paljon töitä. Paljon enemmän kuin ehkä Suomesta käsin kuvitellaan. En tunne yhtään suomalaisyrittäjää, joka olisi menestynyt Espanjassa viettämällä siestoja ja nauttimalla pitkiä lounaita.

Asia, joka kuitenkin ainakin kuulemani mukaan eroaa ratkaisevasti Suomesta, on ilmapiiri työpaikoilla. Ei ole lainkaan sama asia tehdä työtä marraskuisessa Suomessa kuin Espanjassa. Vaikka välillä vähän sataisikin, melkein aina kuitenkin paistaa.

Viime aikoina Espanjan suomalaispiireissä on puhuttu paljon siitä, pitäisikö liian hätäistä uutisointia toppuutella. Internetaikakaudella tuntuu olevan niin, että jokainen tiedotusväline haluaisi välttämättä olla se ensimmäinen, joka uuden uutisen kertoo – ja uutisointi saattaa sitten olla pahastikin hakoteillä.

Olé-kustannuksella on sen perustamisesta alkaen – eli 30 vuotta – ollut se periaate, että emme välttämättä uutisoi kaikkea ensimmäisinä, mutta kun teemme sen, pyrimme tekemään sen mahdollisimman oikein. Näin tapahtui myös hiljattaisessa suomalaisnaisen kuolemantapauksessa.

Äitinsä menettäneiden lasten isän tuomitseminen tappajaksi levisi kuin kulovalkea Espanjassa ja Suomessa. Syytön, kuten toisin todistetaan, on erinomainen periaate, jota myös medioitten kannattaisi noudattaa. Toivomme itsekin osaavamme sitä noudattaa, nyt ja tulevaisuudessa. Tällä kertaa tämänhetkisten tutkimustulosten oikean laidan tähän voi lukea sivulta 25.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Ei fiestaa eikä siestaa
3 Aurinkorannikon vaikuttaja Ole Wasz-Höckert on kuollut
4 Suomalainen FugeFest keräsi 3 500 kävijää
5 Virhelääkitys ongelma -pillerit ja paketit halutaan erottaa väreillä
6 Vanhemmat tuomittiin adoptiotyttären murhasta
7 Norwegian voimalla Espanjan kotimaan reiteille
9 Alueuutiset: Mijas
10 Alueuutiset: Fuengirola
12 Alueuutiset: Benalmádena
14 Alueuutiset: Torremolinos
15 Alueuutiset: Costa Blanca
16 Rannikon palvelut
19 Suomalainen harrastaa sarja: Rubiot kikkailevat espanjalaiset pyörryksiin
20 Yritysuutiset: JYA-kiinteistönvälitys ja Hius ja kauneus Norris
21 Espanjan Asuntopörssi
25 Kuolleena löytynyttä suomalaista ei tapettu
26 Juha Väätäinen tukee taiteellaan seurakuntakoti-hanketta
27  Virve Rosti: “Espanjassa saa enemmän arvostusta”
28 Menossa mukana
30 Matkalla: Ronda – Romantiikan ja härkien kaupunki

 

TILAA LEHTI     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart