Suomalaisasukkaiden määrä Espanjassa lähes tuplaantunut vuosikymmenessä

Suomalaisasukkaiden määrä Espanjassa lähes tuplaantunut vuosikymmenessä

Suomalaisten virallinen asukasluku Espanjassa hätyytteli vuoden 2019 vaihtuessa 15 000:n rajaa.


Suomalaisten residenttien määrä Espanjassa vain kasvaa.

Helmikuun lopussa julkaistujen Policía Nacional -kansallispoliisin tuoreimpien ulkomaalaistilastojen mukaan suomalaisten määrä jatkaa jo vuosia jatkunutta kasvuaan.

Tilastot näyttävät, että suomalaisasukkaiden virallinen määrä Espanjassa on lähes tuplaantunut kymmenessä vuodessa. Kun vuoden 2009 vaihteessa kansallispoliisille oli rekisteröity 8 109 suomalaista, nyt vuoden 2019 vaihtuessa luku oli 14 934.

Espanjassa asuvien keski-ikä on 49,1 vuotta. Suomalaisasukkaista alle 16-vuotiaita on 4,84 prosenttia, 16–64-vuotiaita 64,89 prosenttia ja yli 65-vuotiaita 30,27 prosenttia.

Ikärakenne ei ole juurikaan muuttunut kymmenessä vuodessa. Vuoden 2009 vaihteeseen verrattuna prosenttiosuuksien suurin muutos on työikäisissä, joita on nyt 66,4 prosenttia. Muutos on alle kaksi prosenttiyksikköä.

Poliisin tilastoissa ovat ne suomalaiset, jotka ovat rekisteröityneet poliisin ulkomaalaisrekisteriin ja hakeneet Euroopan unionin kansalaisten oleskelulupakortin (Certificado de registro de ciudadano de la Unión Europea). Lain mukaan kaikkien yli kolme kuukautta Espanjassa oleskelevien tulee rekisteröityä poliisille.

TEKSTI: Eeva-Maria Hooli
KUVA: Olé arkisto

Kiinnostaako Espanja? Ajantasaisin tieto Espanjassa asumisesta ja elämisestä löytyy uusimmasta Olé-lehdestä.

Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart