Espanjassa frisbeegolfkenttiä on vain harvakseltaan. Nyt uusi mahdollisuus lajin harrastamiseen löytyy suomalaisomisteiselta viinitilalta Murciasta.
La Molineta DG Parque -frisbeegolfrata sijaitsee Torre del Ricon kylässä, Murcian maakunnassa lähellä Alicanten rajaa.

Frisbeegolf kuuluu monen suomalaisen suosikkiharrastuksiin, mutta Espanjassa lajin harrastajia on huomattavasti vähemmän kuin Suomessa. Samoin on frisbeegolfkenttien laita. Sen vuoksi moni Espanjassa asuva lajin harrastaja ilahtunee, kun nyt lajia pääsee harrastamaan myös Kaakkois-
Espanjassa.
– Täyspitkä eli kahdeksantoista väylän frisbeegolfrata on käytettävissä, vaikka pientä viimeistelyä on vielä, kertoo Risto Soikkeli, joka on yksi La Molineta DG Parque -nimeä kantavan radan omistajista.

Frisbeegolfia espanjalaisella maatilalla

Frisbeegolfrata on rakennettu vanhan viinitilan yhteyteen. Suomalaisomisteinen viinitila toimii nykyään majatalona.

Soikkelilla on yhdessä muiden suomalaisten osakkaiden kanssa ollut viinitila noin 20 vuoden ajan Torre del Ricon kylässä, Jumillan viinialueella, Murciassa.
– Se on vanha espanjalainen maatila, jossa on vähän yli 20 hehtaaria viiniviljelyksiä ja oliivi- sekä mantelipuita. Viinituotantoa ei enää ole, joten se on enemmänkin rekvisiittaa.
Soikkeli kertoo, että idea frisbeegolfradasta syntyi, kun he alkoivat miettiä käyttöä maatilan maiden läpi kulkevalle kuivalle joenuomalle. Heillä oli jo valmiiksi yhteyksiä Suomen frisbeegolfpiireihin.
Frisbeegolfkorit tilattiin Suomesta viime keväänä. Suomesta tulleet lajin harrastajat olivat auttamassa korien pystytyksessä ja heittopaikkojen kunnostuksessa. Nyt frisbeegolfrata on loppusilausta vaille valmis, ja kuiva joen rotko tuo mukavaa vaihtelua kentälle.
– Ajatuksena on, että kun Suomessa on talvi, harrastajat voivat käydä täällä Espanjassa frisbeegolfradalla ja majoittua radan yhteydessä olevassa majatalossamme.

Rata sopii kenelle tahansa

Kävijöitä on Soikkelin mukaan riittänyt eri puolilta Espanjaa. Suurin osa heistä on suomalaisia, mutta myös muun muassa ruotsalaisia, tšekkiläisiä, sveitsiläisiä ja saksalaisia on ollut joukossa.
– Tieto leviää harrastajien keskuudessa puskaradion kautta, Soikkeli sanoo.
Soikkelin mukaan rata on keskivaikea ja sen luokitus on AA1, mutta rata sopii aloittelijoillekin.
– Vaikka rata sopii ehkä parhaiten kokeneemmille kiekkojen heittäjille, voi kuka tahansa tulla, vaikka ei olisi ikinä elämässään pitänyt frisbeekiekkoa kädessään. Koriin heittoa voi harjoitella kahdella harjoitusväylällä, joista toinen on puttauksen harjoittelua varten.
Tällä hetkellä aloittelijat pääsevät tutustumaan lajiin itsekseen, mutta tulevaisuudessa luvassa on myös kursseja.
– Kymmenen euron päivähinnalla rataa voi kiertää vaikka kuinka monta kertaa, Soikkeli lupaa.