Taloyhteisöt saattavat rajoittaa turistivuokrausta monin keinoin Espanjassa

Taloyhteisöt saattavat rajoittaa turistivuokrausta monin keinoin Espanjassa

”Koskeeko asuntoyhteisön yleiskokouksen päätös kieltää turistivuokraus kaikkia, vai voiko toimintaa jatkaa, jos on rekisteröinyt asunnon siihen käyttöön?”
Taloyhteisö voi yleiskokouksen päätöksellä määrätä isomman hoitovastikkeen lomavuokrausta harjoittaville, tosin tietyin ehdoin ja rajoituksin.

Vastaus tähän näennäisesti yksinkertaiseen lukijakysymykseen on itse asiassa huomattavasti vaikeampi kuin ensi silmäykseltä voisi kuvitella. Prius Abogados-asianajotoimiston perustaja Miguel Díaz Poza avaa Olé-lehdelle viimeisimpiä käänteitä turistivuokrauksessa.

Strand Properties

Uusi laki antaa taloyhteisöille mahdollisuuden rajoittaa turistivuokrausta.

Lyhyesti ilmaistuna uusi laki antaa taloyhteisöille mahdollisuuden rajoittaa turistivuokrausta. Ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteistä, keneen rajoituksia voidaan soveltaa. Kuten kaikki lait, myös tämä on avoinna monille eri tulkinnoille ja sen verran tuore, ettei ennakkotapauksiakaan sen soveltamisesta vielä ole päässyt syntymään.

On olemassa koko joukko vaatimuksia, joiden täyttämistä taloyhteisö voi turistivuokrausta harjoittavalta omistajalta vaatia.

TEKSI: Katia Westerdahl
KUVA: Shutterstock

Lue helmikuun 2020 Olé-lehdestä lisää siitä, mitkä vaatimukset turistivuokrauksen on täytettävä, jotta se olisi laillista.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti0

Your Cart