Terveyslomakkeen täytön ABC

Terveyslomakkeen täytön ABC

Espanjaan saapuvilta lentomatkustajilta vaadittavan lomakkeen täyttö kysyy pitkää pinnaa.
Lomake löytyy osoitteesta: spth.gob.es

Mikä ja missä?

Suomesta Espanjaan saapuessa tarvittava terveyslomake on herättänyt runsaasti hämmennystä. Moni haroo hiuksiaan monisivuisen kysymyspatteriston äärellä. Lomakkeen täyttäminen nettiosoitteessa https://spth.gob.es onnistuu kuitenkin, kunhan varaa toimenpiteelle rauhallisen hetken ja rutkasti pitkää pinnaa.

Strand Properties

Milloin?

Espanjan terveysministeriön maahantulijoilta edellyttämän lomakkeen täyttämisen voi halutessaan aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa, mutta vaadittavat terveystiedot voi lisätä lomakkeelle vasta 48 tuntia ennen Espanjaan saapumista. Omakannasta saatu koronatodistus kannattaa myös ladata valmiiksi tietokoneelle tai mobiililaitteelle ennen kuin aloittaa lomakkeen täyttämisen. Terveystietojen lisäämisen jälkeen lomakkeen pääsee täyttämään loppuun ja saa sähköpostiin automaattisesti QR-koodin, joka tulee näyttää lentokentän tuloaulassa joko mobiililaitteelta tai paperille tulostettuna. Espanjan sisäisessä lentoliikenteessä terveyslomaketta ei tarvita.

Miten?

Lomakkeen ensimmäisen sivun matkustajatietoihin syötetään oman nimen, sähköpostiosoitteen ja passin numeron lisäksi myös lennon numero sekä saapumispäivä Espanjaan. Tärkeä huomio on, ettei järjestelmä hyväksy ”ääkkösiä”, aksentteja tai muita erikoismerkkejä, vaan nimi- ja osoitetiedot on kirjoitettava ilman niitä. Ensimmäisellä sivulla on myös kohta, joka tulee rastittaa, mikäli täyttää lomakkeen alaikäisen lapsen tai muun huollettavan puolesta. Jos lapsi matkustaa yksin, vanhempi tai huoltaja täyttää silloinkin lomakkeen, mutta lopullisen QR-koodin pitää kulkea lapsella mukana. Lomakkeen toisen sivun hyväksymisrastitusten jälkeen painetaan Lähetä-nappulaa, jonka jälkeen järjestelmä lähettää sähköpostiin turvakoodin, joka syötetään lomakkeen kolmannelle sivulle. Tämän jälkeen pääsee lomakkeen neljännelle sivulle, josta alkaa viiden kohdan henkilökohtaisten tietojen kysymyspatteristo. Ohjeet tämän kohdan täyttöön näet alta.

Ohjeet lomakkeen 4. sivun täyttöön:

KOHTA 1 – Täydennetään oman nimen, yhteystietojen ja passin numeron lisäksi myös pysyvät osoitetiedot.

KOHTA 2 – Lisätään lentotiedot, lentoyhtiö ja istumapaikkanumero, mikäli se lomaketta täytettäessä on jo tiedossa. Lisätään myös matkakohteen tiedot, joista kohdekaupunki ja matkan määränpäänä oleva itsehallintoalue ovat riittäviä.

KOHTA 3 – Lisätään lähtömaa sekä mahdolliset muut maat, joissa on edeltävän kahden viikon aikana vieraillut.

KOHTA 4 – Terveystietoihin kirjataan mahdolliset COVID-19 altistumiset edeltävien kahden viikon ajalta sekä valitaan Omakannasta saadun koronatodistuksen tyyppi eli se, onko kyseessä todistus koronarokotuksesta, koronatestituloksesta vai sairastetusta koronasta. Tässä kohtaa järjestelmä pyytää liittämään mukaan valitun todistustiedoston, mutta jollei tiedoston tallentaminen onnistu, vaaditut tiedot kuten viimeisen rokotuspäivämäärän ja rokotenimekkeen voi itse syöttää järjestelmään.

KOHTA 5 – Vakuutetaan tietojen oikeellisuus sekä se, että mikäli Espanjaan saapumista seuraavien kahden viikon aikana esiintyy hengitystieinfektion oireita, tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

LOPUKSI painetaan Päätä prosessi-nappulaa, jonka jälkeen QR-koodi ilmestyy automaattisesti sähköpostiin. Matka kohti Espanjaa voi vihdoin alkaa.0

Your Cart