Tuntematon palaa Aurinkorannikolle

Tuntematon palaa Aurinkorannikolle

Vuonna 2020 toteutettu Tuntematon-musikaali halutaan tarjota Aurinkorannikon tämän vuoden itsenäisyyspäiväjuhlilla viime vuotta suuremmalle yleisölle.

Suomela-yhdistyksen viime vuonna rohkeasti uudistama Suomen itsenäisyyspäivän juhlakaava näyttää tulleen jäädäkseen. Vaikka suunnittelut ovat vielä kesken, tarkoituksena on esittää Tuntematon sotilas myös tänä vuonna.

Suomen itsenäisyyspäivän juhlan järjestysvuorossa Aurinkorannikolla vuonna 2021 on Club de Leones Suomi/Torremolinos eli Aurinkorannikon Leijonat.

Strand Properties

Lions-klubi on jo varannut Fuengirolan kaupungilta käyttöönsä Palacio de la Pazin ja odotukset ovat korkealla.

Vuoden 2020 koronapandemian vuoksi juhlan kävijämäärä jäi voimassa olevien määräysten vuoksi vain 200:aan. Tämä on kovin pieni määrä, kun normaalisti Suomen itsenäisyyspäivän juhla on vetänyt palatsin täyteen. Saliin mahtuu 800 katsojaa. Useina aiempina vuosina halukkaita on jopa jäänyt ilman lippuja.

– Huomasimme, että kiinnostuneita ja osallistumishalukkaita olisi ollut paljon enemmänkin. Ne, jotka eivät rajoitusten vuoksi päässeet paikalle, seurasivat ohjelmaa tallenteelta. Heitä oli yllättävän paljon, toteaa viime kaudella leijonapresidenttinä palvellut Ilkka Fonsén.

Fonsénin mielestä kiinnostuneiden määrä on suorassa yhteydessä siihen, että Suomelan puheenjohtaja Paavo Ässämäen ja näyttelijä-ohjaaja Päivi Mäkisen ideoima, aivan uudella kaavalla järjestetty juhla, oli tervetullut muutos totuttuun kaavaan. Lionsien tarkoituksena onkin noudattaa uudistettua kaavaa tämän vuoden juhlassa.

– Koska niin monelta viime juhla jäi kokematta, ensisijainen pyrkimyksemme on esittää Tuntematon sotilas tänäkin vuonna. Suomelan kanssa on jo keskusteltu asiasta. Tuntematonnähdään Suomelan teatteriryhmän esittämänä ja hieman viime vuodesta modifioituna versiona, paljastaa Fonsén.

Vaikka runko siis on tiedossa, suunnitelmat ovat vielä kesken. Lopullinen kaava kehittyy seuraavien kuukausien aikana. Fonsén paljastaa kuitenkin SE-lehdelle haaveilevansa, että vuoden 2021 juhlassa nähtäisiin yhä nuoremman polven kädenjälkeä.

– Olisi upeaa, jos vaikkapa Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaat osallistuisivat Tuntematon-musikaalin kuoroihin.

Fonsén lupaa, että perinteisiä ohjelmanumeroita, kuten Suomen tasavallan presidentin tervehdystä, ei tulla juhlassa unohtamaan uudistuksista huolimatta.

Leijonat aikovat vastata ihmisten kulttuurin kaipuuseen myös itsenäisyyspäivän juhlan ulkopuolella.

– Olemme huomanneet, että pitkä pandemia on vain kasvattanut ihmisten kulttuurinälkää ja omalta osaltamme tulemme tekemään kaikkemme, jotta tilannetta saataisiin paikattua, Fonsén sanoo.

Teksti Katia Westerdahl0

Your Cart