UIMA-ALTAITA SAA JÄLLEEN TÄYTTÄÄ AURINKORANNIKOLLA

UIMA-ALTAITA SAA JÄLLEEN TÄYTTÄÄ AURINKORANNIKOLLA

Vesisateiden paluu on tuonut helpotuksia kuivuuskauden rajoituksiin eri puolilla Espanjaa.

Strand Properties

Aurinkorannikolla saa täyttää yksityisiä uima-altaita jälleen kesäkuun alusta lukien. Andalusian aluehallinnon myöntämä lupa koskee läntistä Aurinkorannikkoa, kuten Fuengirolaa, Marbellaa, Esteponaa tai Torremolinosia ja pääkaupunki Málagaa sekä sen itäpuolella olevaa Axarquiaa.

Veden käytöstä yksityisten uima-altaiden täyttöön on tähänkin saakka ollut lukuisia poikkeuksia, minkä lisäksi niiden valvonta vaikeaa.

Aluehallinnon vuoden alussa määrittelemissä kriteereissä poikkeuksena olivat esimerkiksi suljettua vedenkiertoa käyttävät altaat. Myöskään suolaisen meriveden käyttöä altaissa ei ole rajoitettu millään tavalla. Suolaisen veden käyttö yksityisissä altaissa on lisääntynyt viime vuosina kuivuuden lisäksi muun muassa kloorin kallistumisen takia.

Aluehallinto päätti jo aikaisemmin julkisessa käytössä olevien uima-altaiden ja maauimaloiden normaalista käytöstä tulevana kesänä.

Kuivuuskauden vedenkäyttörajoituksia höllennetään Andalusian rannikkopaikkakunnilla siten, että vettä saa nyt läntisellä Aurinkorannikolla käyttää 225 litraa asukasta kohti, kun aikaisemmin vesimäärä oli rajoitettu 200 litraan. Pääkaupunki Málagassa ja muualla itäisellä rannikolla vedenkäyttörajoitus säilyy toistaiseksi ennallaan.

Vettä saa jatkossa käyttää entistä vapaammin muun muassa puistojen kasteluun ja katujen pesuun. Aurinkorannikolla on annettu lupa kasteluun tiettyinä päivinä viikoissa. Otathan selville oman kaupunkisi säännöt ja ohjeistukset.

Myös suihkujen käyttö liikuntapaikoissa on jälleen sallittua, mutta uimarantojen suihkut pysyvät jatkossakin suljettuina.

Kuivuus vaivaa yhä Costa Blancaa

Valencian alueella ja Costa Blancan rannikolla sadetilanne on ollut alkuvuoden aikana heikompi kuin Andalusiassa ja monilla muilla alueilla Espanjassa. Kuivuus alueella on pitkittynyttä, ja tilannetta kuvataan edelleen pahimmaksi kolmeen vuosikymmeneen.

Sen seurauksena Valencian rannikon vesivaroja hallinnoivan Júcar-joen valuma-alueen kuntayhtymä julisti kuivuuden takia hätätilan, jota ei ole toistaiseksi kumottu.

Vesien käyttöön liittyvät rajoitukset ovat siten Valenciassa pääosin entisellään, ja veden käytön rajoituksista, kuten yksityisten uima-altaiden täyttömahdollisuudesta tehdään päätöksiä paikkakuntakohtaisesti. Esimerkiksi Alicanten kaupunki selvittää mahdollisuutta kieltää uima-altaiden täytön niissä altaissa, joissa ei ole suljettua vedenkiertoa.0

Your Cart