Uudeltamaalta Espanjaan matkustavilta vaaditaan testi

Uudeltamaalta Espanjaan matkustavilta vaaditaan testi

Málagan lentokentälle saapuu suoria lentoja Helsinki-Vantaalta viikoittain.

Espanja on lisännyt Uudenmaan listalle maista ja alueista, joilta saapuvien matkustajien tulee omata negatiivinen PCR-testi 14. joulukuuta lähtien. Testituloksen tulee olla ilmaistu espanjan tai englannin kielellä, mutta myös ranskan- ja saksankieliset todistukset hyväksytään. Mikäli todistusta ei ole mahdollista saada millään näistä kielistä, mukana on oltava virallisen tahon laatima käännös.

Strand Properties

Testiä ei vaadita alle 6-vuotiailta.

Testi saa matkustajan Espanjaan saapuessa olla korkeintaan 72 tuntia vanha. On tärkeää, että testituloksessa näkyy henkilön nimen lisäksi tämän passin tai muun henkilöllisyystodistuksen numero, jonka tulee olla sama kuin nettilomakkeessa, joka täytetään Espanjaan saavuttaessa.

Kaikkien Espanjaan matkustavien on täytettävä verkossa lomake, jossa tiedustellaan tämän vakituisen asuinmaan lisäksi matkan alkamispistettä.

Koska koko Suomea ei kuitenkaan luokitella riskialueeksi, vaan tässä vaiheessa vain Uusimaa, testi vaaditaan ainoastaan suoraan Uudeltamaalta matkustavilta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka Espanjan matkan ensimmäinen lento lähtisi Helsinki-Vantaalta, testiä ei vaadita, mikäli matkustaa lentokentälle Uudenmaan ulkopuolelta.

– Tällaisessa tapauksessa matkustajan on hyvä säilyttää todiste matkastaan lentokentälle. Tällainen voi olla vaikkapa linja-autolippu. Myös todistus kotipaikasta käy, jos matkaat lentokentälle omalla autollasi tai muulla kyydillä, sanotaan Espanjan suurlähetystöstä Helsingistä.

Niin sanotuilta riskialueilta Espanjaan matkustavilta on vaadittu 23. marraskuuta lähtien negatiivisen koronatestituloksen esittämistä. Määräys koskee lento- ja meriteitse Espanjaan matkustavia. Riskialueelta Espanjaan matkustaminen ilman vaadittua negatiivista testitulosta voi johtaa sakkoon. Kaikkiaan 14. joulukuuta voimaan tulleella listalla on 27 ETA-maata ja kymmeniä muita maita ympäri maailmaa. Lista päivitetään kahden viikon välein, ja uuden listan sisältö julkistetaan viikkoa ennen sen voimaantuloa, jotta matkustajat ja matkustusalan ammattilaiset voivat reagoida siihen ajoissa.

Lista on konsultoitavissa Espanjan terveysministeriön sivuilla www.mscbs.gob.es.

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Aena0

Your Cart