Vesijohtovesikö juomakelpoista Espanjassa?

Vesijohtovesikö juomakelpoista Espanjassa?

”Uskaltaako vesijohtovettä juoda Espanjassa?” on kysymys, joka on monen matkailijan samoin kuin maassa pysyvästi asuvankin huulilla. Haastattelimme aiheen läpikotaisin tuntevaa henkilöä siitä, mistä vesi kannattaa janoon juoda.

Vesi on paras janojuoma, sanotaan. Espanjassa suomalaiselle tulee kuitenkin ensimmäisenä mieleen, että millainen vesi. Uskaltaako hanavettä juoda? Miksi se maistuu niin oudolta? Toisaalta ruokakaupoissa myytävien vesikanistereiden kantaminenkaan päivästä toiseen ei kuulosta erityisen houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Strand Properties

Enrique Sánchez Fuengirolassa sijaitsevan ja Aurinkorannikon alueelle talousvettä toimittavan vesilaitos Gestaguan päällikkö. Hän tiennee jotain vesihuoltojärjestelmästä ja vesijohtoveden laadusta.

Aloitetaan helpolla kysymyksellä: voiko vesijohtovettä juoda Fuengirolassa ja koko Espanjassa?

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Shutterstock

LUE OLÉ-LEHDEN KESÄ-HEINÄKUUN 2022 NUMEROSTA, TYHJENTÄVÄ JA ASIANTUNTIJATIEDOILLA PERUSTELTU VASTAUS TÄHÄN IKUISUUSKYSYMYKSEEN. MUTTA MUUSTAKIN KERROMME: MIKSI VESIJOHTOVESI ON KESÄLLÄ ERI MAKUISTA KUIN TALVELLA? MITEN VESIJOHTOVEDEN LAATUA TARKKAILLAAN JA MITÄ LISÄAINEITA ON HANASTA KOTITALOUTEEN VALUVASSA VEDESSÄ?

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart