Virallinen hinta-arvio on Espanjassa asuntolainan edellytys

Virallinen hinta-arvio on Espanjassa asuntolainan edellytys

Virallisen hinta-arvion, “tasación de un inmueblen”, voi antaa vain Espanjan keskuspankin hyväksymä arvioija.

Mikäli toiveissasi on saada espanjalaisesta pankista asuntolaina unelmien kodin hankintaan, on asunnosta tehtävä aina virallinen hinta-arvio, tasación de un inmueble.

Hinta-arvion voi antaa vain niihin erikoistunut yritys, sociedad de tasación, joka on saanut virallisen luvan toimintaansa Banco de Españalta, eli Espanjan keskuspankilta.

Normaalisti pankit myöntävät asuntolainaa enimmillään 80 prosenttia virallisen hinta-arvion summasta.

Espanjan suurin hinta-arvioita tekevä yritys on Tinsa, joka toimii kaikilla Espanjan alueilla.

– Virallinen hinta-arvio on pankille ikään kuin tae asunnon todellisesta arvosta myyntihetkellä. Arvioijan on aina vierailtava paikan päällä asunnossa sen tekemiseksi, kuvailee Tinsan viestintäjohtaja Susana de la Riva.

Virallinen hinta-arvio on hyödyllinen paitsi pankille, myös asunnon mahdolliselle ostajalle. Usein myyjä haluaa asunnosta selvästi sen todellista arvoa suuremman summan, mutta hinta-arvion avulla ostajaehdokas saa realistisen arvion asunnon arvosta.

Normaalisti tasación de inmueble on tehtävä aina asuntolainaa haettaessa. Poikkeuksena voivat olla pankin omistamat asunnot, joilla on toisinaan jo valmiiksi voimassa oleva virallinen hinta-arvio.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää hinta-arvioprosessista ja arvioinnin kriteereistä lokakuun 2017 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart