Espanjalainen tekee tutkimusta suomalaisista

Espanjalainen tekee tutkimusta suomalaisista

Espanjalainen tutkija kiinnostui maahan pysyvästi muuttaneista suomalaisista – sinäkin voit ilmoittautua haastateltavaksi.

Suomalaisista Espanjaan muuttaneista henkilöistä on tehty tutkimus jos toinenkin, mutta ainakaan tiedossa ei ole, että kukaan olisi tutkinut, millaisena Espanjaan muuttaneet suomalaiset kokevat oman terveydentilansa.

Strand Properties

Nyt tällainen tutkimus on käynnissä ja sitä tekee suurella innolla espanjalaisnainen, Maria José Estébanez.

Suomalaiset ovat Estébanezille tuttuja sekä koti- että työympäristöstä. Hän on asunut perheineen viimeiset kaksikymmentä vuotta suomalaisten ympäröimänä Fuengirolan Los Pacosissa. Fysioterapia-yrittäjänä tällä on niin ikään ollut paljon suomalaisia asiakkaita.

Nyt tämä energinen ja aina yhtä hymyilevä nainen tekee julkiseen terveydenhuoltoon liittyvää maisterintutkintoa Málagan yliopistolla. Lopputyönsä aiheeksi Estébanez on valinnut Fuengirolaan muuttaneiden suomalaisten käsityksen ja tuntemukset omasta terveydentilastaan.

– Minulle annettiin aiheeksi tutkia, millaisena joku määrätty ihmisryhmä kokee oman terveydentilansa. En epäröinyt hetkeäkään, että ottaisin tutkintoni kohteeksi Fuengirolan suomalaiset. Olen aina tullut erinomaisesti toimeen suomalaisten kanssa ja Fuengirolassa tapaamani suomalaiset ovat mielestäni mielenkiintoisia ja positiivisia ihmisiä, Estébanez kertoo innokkaana.

Voidakseen suorittaa lopputyönsä Estébanezin on luonnollisesti haastateltava Fuengirolassa asuvia suomalaisia. Haastattelut voivat olla henkilökohtaisia tai vaikkapa puolison kanssa yhdessä tehtäviä, mutta myös kaveriporukat käyvät.

– Kysymyksissä ei mennä henkilökohtaisuuksiin eikä vastauksissa näy kenenkään nimeä, selventää Estébanez tutkimuksensa yksityisyyssuojaa.

– Toivon tästä tutkimuksesta olevan apua paikkakuntamme julkisten terveydenhuoltopalvelujen kohdistamisessa ja kehittämisessä.

Sekä yksityiset suomalaiset että yhteisöt voivat olla voi olla naiseen yhteydessä puhelimitse tai whatsappilla numerossa +34 658 56 16 21 tai sähköpostitse mariajoseestebanezperez@gmail.com haastattelupäivän sopimiseksi. Itse haastattelu voidaan suorittaa – covid-rajoitusten ja kaikkien turvallisuuden vuoksi – videopuhelun kautta tai millä tahansa tavalla, jonka haastateltava kokee helpoimmaksi.

Estébanez toivoo suomalaisilta yhteydenottoja maaliskuun aikana. Mitä useampi ilmoittautuu, sitä kattavampi tutkimus suomalaisista saadaan.

Teksti Katia Westerdahl0

Your Cart