Olé-lehti 11/2012

Olé-lehti 11/2012

Olé-lehti 11/2012

Ei-residentin verotus kiristyy

Korotus koskee Espanjasta vuokrattavaksi tai omaan käyttöön hankittua kiinteistöä.

Kauneutta ruiskusta

Vaikka parasta ihonhoitoa on vaurioiden ennaltaehkäisy, täyteaineilla jo tapahtunutta vahinkoa saa korjailtua näkyvästi.

Makeassa viinissä maistuvat rusinat

Málagan seudulla valmistuvat Espanjan herkullisimpiin kuuluvat makeat viinit.

Pääkirjoitus: Toteuta unelmasi nyt!

Elämä ja tilanteet menevät ohi, jos odottaa liian kauan sitä juuri oikeaa hetkeä jotain tehdäkseen. Tämä totuus pätee moneen asiaan, mutta mielestäni juuri nyt erityisesti niihin henkilöihin, jotka odottavat “oikeaa” markkinatilannetta ostaa Espanjasta asunto.

Sitä oikeaa tilannetta ei ole olemassakaan. Oikea tilanne unelman toteuttamiselle on silloin, kun siltä tuntuu ja omat realiteetit sen sallivat. Mikäli sidot sellaisen asian, kun eläkepäivistäsi nauttimisen auringossa, Espanjan lainan korkoihin ja maan taloustilanteeseen, pelkään pahoin, että tulet empimään päätöstä vielä pitkään.

Talouskriisistä huolimatta ne asiat, joita Espanjasta haemme, eivät ole muuttuneet mihinkään: aurinko paistaa edelleen, maan ilmapiiri on avoin ja välitön ja kulutushinnat edullisia. Kyllä, alvin nousustakin huolimatta Espanja on Suomeen verrattuna edelleen edullinen maa asua ja elää.

Talouskriisi ei myöskään ole muuttanut tätä tosiasiaa: hyvää ei saa ilmaiseksi vieläkään. Ehkä ei edes edullisesti. Hinnat ovat toki laskeneet, jos niitä verrataan Espanjan “hulluihin vuosiin”, mutta niin merkittävää romahdusta tuskin on enää tulossa, että odottaminen markkinatilanteen takia kannattaisi.

Juuri nyt on siis erinomainen hetki toteuttaa unelma asunnon hankkimisesta Espanjasta. Ostajan markkinat näkyvät tällä hetkellä suurempana tinkimisvarana sekä joidenkin myyjien kiireenä myydä, jolloin hyviä kauppoja toki syntyy.
Lienee kuitenkin turhaa odottaa, että arvostetulla alueella sijaitsevan, ensiluokkaisista materiaaleista rakennetun asunnon hinta yhtäkkiä romahtaisi. Ja vaikka se myytäisiin kiireellä liian edullisesti, hinta voi silti olla tähtitieteellinen. Kaikkihan on suhteellista ja riippuu lähtöhinnasta. Pikemminkin liiallisen odottajan unelmat romahtavat, kun joku toinen ehtii ostaa asunnon itseä ennen.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

6 Pääkirjoitus: Toteuta unelmasi nyt!
8 Jyrki Palo: Kataloniasta kajahtaa, osa II
9 Ajassa mukana: Espanjan pahimman öljyturman oikeudenkäyntikäsittely alkaa, Kiinakaupat rahanpesulaitoksia?, MTV3:n ohjelmisto poistuu TV Finlandin ohjelmatarjonnasta
17 Menossa mukana
18 Lukijan kynästä
20 Ei-residentin asunnon verotus kiristyy
22 Muutoksia ajokortin uusintakriteereihin
24 Kauneutta kirurgin veitsellä
28 Ihon elinvoimaisuuden ehdoilla
32 Pidä huoli näöstäsi
35 Kolumni: Suomi vaatii hulluuteen vivahtavaa mielenlujuutta
36 Turvallinen koti Espanjassa
42 Koukussa
46 ”On tarjottu mutta ei kiinnosta”
48 Kolumni: Jos Katalonia itsenäistyisi…
49 Espanjan asuntöpörssi
59 Monimuotoinen Ibiza
64 Hevosihmisen elämä on tallilla
70 Tarina viinistä
76 Pala Espanjaa: Runsaudensarvi Kastilia- La Manchan tyyliin
79 Papin porinat
80 Minun barrioni: Lapsuuden Los Boliches
82 Espanjan kielen kotikoulu
84 Palveluhakemisto
90 Ristikko

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart