Olé-lehti 3/1988

Olé-lehti 3/1988

Olé-lehti 3/1988

Suomalaisten asunnonosto

Costa del Solilla tehtiin 1987 tutkimus suomalaisten asunnonostosta Espanjassa.

Härkätaistelun suuri asiantuntija

Kimmo Kautto aloitti 40-luvulla espanjan opinnot, jotka ajoivat elämään härkätaisteluiden maassa.

Viva Andalucía

Andalusia, flamenco ja Sevillanas elävät nyt enemmän kuin koskaan.

Pääkirjoitus: Kolme vuotta: 19 numeroa ja 1192 sivua asiaa

Siinä Olé-lehden historia lyhykäisyydessään. Kolme vuotta on purjehdittu tyyntä ja myrskyä. Monesti ovat vastatuuli ja vastavirrat lehteä keikutelleet niin, että usein olisi tarvittu suorastaan jäänsärkijää kurssissa pysymiseksi.

Lukijan jäänsärkijänä toimiminen on kuitenkin antoisaa ja opettavaista. Tietojen etsiminen vieraassa maassa, niiden oikeellisuuden tarkistaminen ja välittäminen lukijoille asettavat lehdelle jatkuvasti uusia haasteita.

Päämäärämme on, että se tieto, joka lukijoille lehden kautta välittyy, on oikeata. Aina ei ole tärkeää tiedottaa nopeasti, mutta aina on tärkeä tiedottaa oikein, tuoreus saattaa merkitä puutteellista perehtymistä asiaan.

Kun asioiden laajuuden tuntee, on helpompi ymmärtää, että monet yksityiskohdat selviävät käytännössä vasta esimerkkitapausten avulla eikä uuden asian yhteydessä ole ihme, jos kysyjä saa toisistaan hyvinkin paljon poikkeavia vastauksia.

Tiedottamisen valtameri on Espanjassa pohjaton ja rannaton ja joka päivä opimme jotakin uutta.

Eräs ystävämme kysyi meiltä lehteä perustaessamme, miten meillä tulisi jatkuvasti riittämään kirjoitettavaa ja uusia aiheita. Kyllä niitä riittää. Maailma muuttuu kaiken aikaa.

Espanjan liittyminen Euroopan Yhteisöön tuo taas mukanaan muutoksia, jotka vaikuttavat meidän kaikkien elämään. On kuitenkin muistettava, että säädökset, jotka koskevat EY-maiden kansalaisia, eivät yleensä koske meitä suomalaisia.

Kannattaa myös muistaa, että erityisesti uudella tiedolla on tapana muuttaa muotoaan moneen kertaan suusta suuhun kulkiessaan, joten sen todenperäisyys on syytä tarkistaa luotettavasta lähteestä.

Olé-lehden tulevaisuus näyttää nyt lupaavalta. Myötätuulta näyttäisi olevan näköpiirissä.

Kuluneet kolme vuotta ovat olleet työntäyteisiä, mutta mielenkiintoisia. Me lehden toimittajat olemme tehtyyn työhön tyytyväisiä ja haluamme kiittää lukijoitamme saamastamme tunnustuksesta ja kannustuksesta kuin myös terveestä kritiikistä, joka auttaa meitä kehittämään lehteämme lukijoitten tarpeita vastaavaksi.

Toivotamme kaikille Olé-lehden ystäville lämmintä kesää, ei kuitenkaan liian lämmintä täällä Espanjassa, ja virkistävää lomakautta.

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

7 Resumen
8 Olé-lehti 3 vuotta
10 Tutkimus suomalaisten asunnonostosta Espanjassa
15 Kimmo Kautto – härkätaistelun suuri asiantuntija
17 Matkalta Madridiin
21 Apostolin kyydissä – Espanjalaista turismia oli ennenkin
26 Hugo Wikholmin valmisteet kiinnostavat espanjalaisia
28 Aurinkorannikolla tapahtuu
32 Uusia yrittäjiä Costa Blancalla
36 Viva Andalucia, viva flamenco, viva Sevillanas!
48 Pedro-papin porinoita
52 Ellun pipanoita
55 Mallorca – Pepe’s center
58 Mallorcalta kuultua
60 Lukijan kynästä
65 Costa del Solin uutisia
67 Lasten suusta

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart