SE 149/2008

SE 149/2008

SE 149/2008

Itsenäisyyspäivää juhlittiin Fuengirolassa

Suomalaiset juhlivat Suomen 91. itsenäisyyspäivää.

10 asiaa, joita välttää laman alla

Sivulta 7 löytyy laman alla vältettävät asiat.

Hyvän kohtelun kampanja

Teatterikampanja on ihmisoikeuksiin perustuva projekti.

Pääkirjoitus: Kenen ansio on itsenäinen Suomi?

Sain ilokseni kutsun vastikään perustetun Aurinkorannikon Senioripuolueen järjestämään tilaisuuteen, jossa puhui arvostettu professori Sirkka-Liisa Kivelä. Hänen pitämästä esitelmästään kävi jälleen kerran ilmi, miten pahasti retuperällä ovat eläkeiässä olevien henkilöiden terveydenhoito sekä edunvalvonta yleensä. Kivelä on aivan oikeassa sanoessaan, että sivistysyhteiskunnasta on helppo ottaa mitta sillä, miten hyvin siellä satsataan vanhempainhuoltoon.

Etenkin itsenäisyyspäivän aikaan me kaikki väkisinkin mietimme, millainen ihme Suomen itsenäisyys todellisuudessa on. Päättäjien tulisi toden totta muistaa, että Suomi ei varmasti olisi päässyt jo 92. itsenäiselle vuodelleen, mikäli nykyiset seniorit eivät olisi olleet ensin maatamme puolustamassa ja sitten sitä uudelleen rakentamassa. Suomi saa jatkuvasti tunnustusta koulutuksensa korkeasta tasosta, mutta missä jamassa ollaan vanhustenhuollon kanssa? Kuntien palvelutarpeen arviointi on laissa säädetty, mutta palvelujen järjestäminen riippuu täysin kunnasta itsestään, ja kun resursseja ei ole käytettävissä, voidaan vain todeta, että tarvetta olisi, mutta mitään ei voida tehdä.

Kun taas kerran on uudenvuodenlupausten aika, niin mistä löytyisi sellainen poliitikko, joka ottaisi asiakseen vanhusten puolustamisen? Ilmeisesti ei mistään – siksihän seniorit katsoivat parhaaksi perustaa oman puolueensa. Senioripuolue ei kuitenkaan ole politiikkaa sellaisena, kuin se ymmärretään, vaan nykyolosuhteissa pakollinen elin, jonka perustajille ja jäsenille toivon voimaa tuulimyllyjä vastaan taistelussa! Ja taistelunkin lomassa… hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta koko toimituskunnan puolesta kaikille lukijoillemme, ilmoittaja-asiakkaillemme sekä avustajillemme.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus: Kenen ansio on itsenäinen Suomi?
3 Itsenäisyyspäivää juhlittiin Aurinkorannikolla
4 Seksikäs ZP
5 Espanja tippui matkakohteiden kärkijoukosta
6 Espanja kokeilee rokotetta kokaiiniriippuvaisuuteen
7 10 asiaa, joita välttää laman alla
8 Costa Blanca -uutiset
11 Costa Del Sol -uutiset
14 Itsenäisyyspäivää juhlittiin Aurinkorannikolla
15 Hyvän kohtelun kampanja
18 Espanjan Asuntopörssi
24 Yhdistykset tiedottavat
25 Torreviejan Suomi-seura palkitsi pitkäaikaisjäsenensä
26 TVfinland
30 Matkalla: Pävä Málagassa

 

TILAA LEHTI Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart