Suomalaiset muusikot inspiroituvat Andalusiasta

Suomalaiset muusikot inspiroituvat Andalusiasta

Espanja houkuttelee nyt Suomi-musiikin ykkösnimiä.

OLE0417_studiomiehet
Musiikkialan ammattilaiset Jukka Puurula ja Kari Reini tarjoavat inspiroivat työskentelyolosuhteet suomalaisartisteille Espanjassa.

Kaksi musiikkialan ammattilaista, Don Huonojen basistina tunnettu Jukka Puurula ja muun muassa Hybrid Childrenistä tuttu rumpali ja Suomen suurimman soitinlaitevuokrausyhtiön Backline Rentalin perustaja Kari Reini, tuovat nyt suomalaismuusikkoja levyttämään, inspiroitumaan ja kuvaamaan videoita Málagan seudun pieneen Áloran kylään.

Miehet ovat perustaneet Áloran kylässä toimineeseen Aurinkolaakson taiteilijaresidenssiin Casa de la Música -musiikkipajan, jossa ovat levyttäneet ja työskennelleet jo monet suomalaisen musiikin ykkösnimet.

Málagan seudulla asettuneen Reinin maatuntemuksen ansiosta Málagan seudun maisemat vilahtelevat nykyään myös yhä useammissa suomalaisissa musiikkivideoissa. Espanjan karun kauniissa maisemissa on kuvannut videoita ahkerasti muun muassa Haloo Helsinki. Reini oli myös mukana mahdollistamassa 21. huhtikuuta Suomen televisiossa starttaavan uusimman Vain Elämää -sarjan tuotantokauden kuvauksia Aurinkorannikolla, Mondan kylässä.

Reini ja Espanjassa jatkuvasti töiden puolesta matkustava Puurula ovat huomanneet, että suomenkieliselle musiikkialan osaamiselle ja kaikelle musiikkibisneksen ympärillä pyörivälle toiminnalle on Aurinkorannikolla kysyntää.

– Espanjassa pyörii jatkuvasti enemmän suomalaisartisteja, joten on tärkeää, että heille on tarjolla myös studio. Toisaalta meidän studioomme ei ole pakko tulla työskentelemään, siellä voi vain rentoutua ja inspiroitua, miehet kertovat.

TEKSTI ja KUVA: Anna Venejärvi

Lue lisää Casa de la Músicasta ja suomalaismuusikoiden työskentelystä Espanjassa huhtikuun Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart