Aurinkorannikolla monipuolinen valikoima golfkenttiä

Aurinkorannikolla monipuolinen valikoima golfkenttiä

Suuri osa Aurinkorannikon noin 50 golfkentästä sijaitsee Mijasissa ja Marbellassa. Torremolinosissa ja Benalmádenassa on muutama kenttä, Fuengirolassa ei ainuttakaan. Esittelyssä muutama suomalaisten suosima viheriö.
Calanova Golf, Mijas.

Calanova Golf Club, Mijas

Klubitalo on korkealla vuorilla ja sieltä näkee kauas. Kentän korkeuserot ovat melkoiset ja siirtymät ovat pitkähköjä. Kentän erikoisuutena on pidettävä kioskin sijaintia. Kioski on ajoväylien risteyskohdassa, jonka pelaaja ohittaa pelikierroksensa aikana useasti. 

Strand Properties

Peltomaisuutta saa hakemalla hakea, yksi tasainen par4-väylä tekee poikkeuksen muuten varsin monimuotoisessa väylävalikoimassa. 

Erikoista on myös vesiesteiden vähäisyys, tosin jo pelikierroksen avauslyönnillä saa jännittää, siinä on lähes sadan metrin vesialueen ylitys. 

Hyvät autot helpottavat siirtymisiä. Calanovan klubitalo on joka tavalla mahtava. Olosuhteet ovat hienot, ravintolassa ruoka hyvää ja golfkauppa hakee vertaistaan.

Cerrado de Águila, Mijas.

Cerrado del Águila Golf & Resort, Mijas

Mijasissa sijaitsevalla 9-reikäisellä kentällä tuntuu paistavan aina. Maasto on vaihtelevaa ja maisemat yhdet parhaista. Näkymät varsinkin Fuengirolan kaupungin suuntaan ovat upeat.

Hyväjalkainen kävelee kentän, vaikka korkeusero esimerkiksi kakkos- ja kolmasväylän tiiboxien välillä on noin 50 metriä, matkaeroakin on tosin vajaat 800 metriä (pitkä par5 ja siirtymä). 

Jos etuysillä menee pieleen, takaysillä voi parantaa. Bunkkerit tuntuvat varsin helpoilta. Yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat putattavissa. 

Auton kanssa kierros maksaa peräti 85 euroa, mutta jos ottaa kaverin samaan autoon, on hinta kahdelta yhteensä 120 euroa. Sitä voi vielä pitää kohtuullisena. 

Riippuu tietenkin siitä, missä asuu, mutta reilun kymmenen minuutin ajoaika kentälle Fuengirolan Los Bolichesista on niin lyhyt, että tuntee olevansa perillä heti matkaan lähdettyään.

Jímenez Golf Academy, Torremolinos.

Jímenez Golf Academy, Torremolinos

Kenttä sijaitsee Torremolinosissa vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä La Colinan juna-asemalta. Tämä yhdeksän reiän par3-kenttä kuulostaa helpolta mutta on erinomainen paikka lähilyöntien harjoitteluun. 

Väylät ovat vain 60–120 merin mittaisia, ja kenttäalue ei ole juuri muutamaa jalkapallokenttää suurempi. Koko pelialue on tasaista eikä mistään maisemista kannata puhua. 

Useimmat griineistä on kohtalaisen pienialaisia ja nostettuja, joten pallon pysäyttäminen griinille on sangen vaikeaa. 

Kentän kiertäminen kertaalleen vie alle 1,5 tuntia. Tämä kenttä soveltuu lähipelin ja griininlukemisen harjoitteluun. 

Pelaaminen on varsin edullista, sillä kentän saa Suomelan jäsenetuna kiertää kahdesti maksamalla 24 euroa.

Miraflores Golf, Mijas

Miraflores Golf, Mijas

Fuengirolasta länteen reilun 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva kenttä on vaihteleva muodoltaan ja väyliltään. Vaikka tälläkin kentällä on korkeuseroja, on se kaikin puolin käveltävissä. 

Väylien laidoilla on paljon asuinrakennuksia, joten siinä mielessä maisemat puuttuvat. 

Tämä on toimiva kenttä, jonne tekee mieli palata. Kentän ainoa huono puoli on rangen sijainti puolen kilometrin päässä klubitalolta kakkosväylän tiiboxin lähellä. Puttitreenialue on kuitenkin aivan klubitalon ja caddie masterin toimiston vieressä.

Vuosijäsenyys vuodelle 2024 maksaa 2 999 euroa, uusilla jäsenillä ensimmäinen vuosi vain 1 999 euroa. Talvitarjouksena 57 euroa auton kanssa ei tunnu pahalta.

Lue koko laaja golfjuttu tammikuun 2024 Olé-lehdestä! Mukana kattava hintavertailu ja tietoa, miksi ja kuinka paljon hinnat ovat kohonneet viime vuosina.

TEKSTI: Jukka Erkko
KUVAT: Kentät, Visit Costa del Sol

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart