Espanjan laaja kirjo yksityissairaaloita

Espanjan laaja kirjo yksityissairaaloita

Espanjassa on enemmän yksityisiä kuin julkisia sairaaloita. Katso oman alueesi suosituimmat ja suurimmat yksityisen terveydenhoidon toimijat.

Moni suomalainen hakeutuu Espanjassa oleskellessaan yksityisen terveydenhoidon piiriin – usein vakuutuksen piikkiin.

Strand Properties

Useimmat yksityiset lääkäriasemat tai sairaalat Espanjassa hyväksyvät ulkomailla otetut vakuutukset. Sairausvakuutuksen lisäksi myös matka-, tapaturma- tai henkivakuutus voi oikeuttaa yksityisiin terveydenhoitopalveluihin.

Rannikoilla ja saarilla paljon yksityisiä toimijoita

Espanjan yksityisen terveydenhoidon valta näkyy erityisesti ulkomaalaisten – myös suomalaisten – suosimilla alueilla, kuten Aurinkorannikolla, Alicantessa ja Kanarian saarilla.

Suuri asukastiheys ja matkailijoiden määrä pitää yllä ja vahvistaa yksityistä terveydenhoitoa näillä alueilla. Terveysmatkailu Espanjaan on myös kasvava trendi.

Esimerkiksi Málagassa on joitakin koko maan parhaimmiksi arvosteltuja suuria yksityissairaaloita. Suurimmat niistä ovat satojen lääkärien ja hoitohenkilökunnan yksiköitä.

Málagan suurimmat yksityiset

Yksi Málagan alueen suurimmista yksityissairaaloista on Hospital Quirónsalud Málaga. Tällä vuonna 2009 perustetulla sairaalalla on laaja valikoima erikoissairaanhoitoa, ja sen palkkalistoilla on noin 200 lääkäriä.

Quirónsalud Málaga on pärjännyt hyvin erilaisissa sairaanhoidon ranking-vertailuissa.

Toinen rankingeissa hyvin sijoittunut Málagan maakunnan sairaala on Benalmádenan Hospital Vithas Xanit International. Se on suuri, 141 vuodepaikan ja 7 leikkaussalin sairaala, jossa työskentelee 855 ammattilaista, joista noin 250 on lääkäreitä tai kirurgeja.

Alicante vahvaa yksityissairaaloiden aluetta

Alicanten maakunta on myös lukuisten yksityissairaaloiden ja lääkäriasemien aluetta. Siellä on muualta Espanjasta tuttujen Quirón- tai Vithas-ketjujen sairaaloita mutta myös paikallisia yrityksiä. Esimerkiksi Quirónsalud Torrevieja on suomalaisten suosima.

HLA Clínica Vistahermosa on erikoinen siksi, että se aloitti toimintansa vuonna 1963 paikallisena synnytyssairaalana. 

Gran Canarialla yksityinen ylipistollinen sairaala

Gran Canarian saarella oleva yksityissairaala HPS, jonka lyhenne tulee sanoista Hospital Perpetuo Socorro. Se on kasvanut 60 vuodessa yhdeksi koko maan suurimmista yksityissairaaloista. Nykyaikaisessa keskussairaalassa hoidetaan noin 190 000 potilaskäyntiä vuosittain.

Myös Centros Hospitales Universitarios San Roque tai HUSR tuottaa yksityispalveluiden lisäksi palveluita julkiselle terveydenhoidolle. Yli satavuotiaalla yliopistollisella sairaalalla on toimipisteet Las Palmasin kaupungissa ja Maspalomasissa.

Lue koko juttu Espanjan yksityisen terveydenhoidon palveluista ja niiden käytöstä helmikuun 2024 Olé-lehdestä!

TEKSTI: Jukka Laurimo
KUVA: Shutterstock

Lue digilehti Tilaa Olé-lehti0

Your Cart