Olé-lehti selvitti, kummalta puolelta turvaportteja tuliaiset kannattaa ostaa.

Tulevatko tuliaisostokset Suomesta Espanjaan tai Espanjasta Suomeen edullisemmiksi tavallisessa kaupassa vai lentokentän tax free -myymälässä?

Olé-lehden tekemän hintavertailun mukaan Espanjassa Málagan lentokentän hinnat ovat pääsääntöisesti hieman korkeampia kuin tavallisten espanjalaiskauppojen hinnat. Osan vertailuissa mukana olleista tuotteista sai kuitenkin lentoasemalta hieman edullisemmin kuin kaupoista.

Olé-lehden vertailuun valituista alkoholijuomista pienen osan saattaa saada lentokentältä edullisemmin kuin esimerkiksi Carrefour-valintamyymälöistä tai El Corte Inglés -tavarataloketjun Supercor-ruokakaupoista. Esimerkiksi Tanqueray London Dry Gin -gini ja Baileys-kermalikööri olivat Málagan lentoasemalla hieman halvempia kuin espanjalaiskaupoissa. Hintaerot olivat kuitenkin näiden tuotteiden kohdalla hyvin pieniä.

Myös kosmetiikan ja parfyymit olivat pääsääntöisesti edullisempia espanjalaisissa kaupoista kuin Málagan lentoaseman tax free -kaupasta.

Kosmetiikan ja parfyymit olivat pääsääntöisesti edullisempia espanjalaisissa kaupoista.

Suomesta ulkomaille matkustettaessa makeisostoksia ei Olé-lehden vertailun mukaan kannata jättää Helsinki-Vantaan lentokentälle tehtäväksi. Kaikki makeiset tulivat lentoasemalla selvästi kalliimmiksi kuin vertailukohteena käytetyssä Prismassa.

Alkoholijuomien kohdalla tuliaisostokset on sen sijaan yleensä järkevää jättää kentälle. Kaikki hintavertailuun valitut alkoholijuomat olivat edullisempia Helsinki-Vantaan lentokentällä kuin Alkossa.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Shutterstock

Lue lisää hintavertailun tuloksista toukokuun 2019 Olé-lehdestä.