Seurakuntaneuvosto käsitteli kokouksessaan 13. maaliskuuta epäluottamuslausetta puheenjohtaja Pekka Sinervoa kohtaan. Kolme seurakuntaneuvoston jäsentä äänesti epäluottamuslauseen puolesta ja kolme sitä vastaan. Pattitilanteessa puheenjohtajan oma, itse itselleen antama luottamusääni ratkaisi tilanteen ja tämä sai jatkaa puheenjohtajana.
Samassa tilanteessa epäluottamuslauseen jättäneet jäsenet erosivat seurakuntaneuvostosta.
Seurakuntaneuvoston juridista tilannetta selvitetään parasta aikaa. SE-lehden saamien tietojen mukaan on vielä epäselvää, oliko puheenjohtajan itse itselleen antama ääni yhdistyslain mukainen vai olisiko tämän pitänyt jäävätä itsensä. Niin ikään on selvitettävä, onko kolmen jäsenen muodostama seurakuntaneuvosto oikeustoimikelpoinen.
Seurakunnan sääntöjen mukaan seurakuntaneuvostossa on oltava seitsemän jäsentä. Viime seurakuntavaaleissa ei kuitenkaan ollut kuin kuusi ehdokasta, joten kaikki tulivat valituiksi. Selvitettäväksi jääkin, onko tilanne uusien seurakuntaneuvostovaalien paikka vai voidaanko jäsenmäärää täydentää ilman vaaleja ottamalla mukaan henkilöitä, jotka eivät ole olleet varajäseniä.
Syksyllä toimitetuissa seurakuntaneuvostovaaleissa seurakuntaneuvostoon valittiin Pekka Sinervo (pj.), Tapani Puranen (varapj.) sekä Hannu Kärkkäinen, Pirjo Nurmesviita, Urpo Raunio ja Jari Syväkangas. Eronneet jäsenet ovat SE-lehden saamien tietojen mukaan Hannu Kärkkäinen, Urpo Raunio ja Tapani Puranen.
Puheenjohtaja: ”Toimin asianajajani ohjeiden mukaan”
SE-lehden puhelimitse tavoittanut seurakuntaneuvoston puheenjohtaja Pekka Sinervo kertoo itsekin olleensa epätietoinen siitä, miten pattitilanteeseen päätynyt epäluottamuslause olisi pitänyt ratkaista.
– Tämän vuoksi konsultoin koko ajan espanjalaisen asianajajani kanssa. Hän oli sitä mieltä, että voin käyttää puheenjohtajan ääntä tilanteen ratkaisemiseksi ja jos joku on asiasta toista mieltä, se ratkaistaan sitten oikeudessa, Sinervo toteaa.
Sinervon mukaan nyt olisi tärkeintä saada seurakuntaneuvosto täydennettyä mutta myöntää myös, että uudet vaalit saattaisivat olla demokraattisin tapa ratkaista tilanne.
– Todennäköisesti seurakuntaneuvosto on vajavaisenakin ihan oikeustoimikelpoinen, ja jos joku on sitä mieltä, että näin ei ole, asian voi ottaa esille seuraavassa seurakuntakokouksesssa tai halutessa viedä oikeuden ratkaistavaksi.