Espanjan koronatilanne kehittynyt Italiaa nopeammin

Espanjan koronatilanne kehittynyt Italiaa nopeammin

Espanjan koronatartuntaluvut ovat nousseet tuhansilla vuorokaudessa viimeisten päivien ajan. Pientä toiveikkuutta on silti paikoittain havaittavissa.
Espanjassa on 24. maaliskuuta 39 763 koronavirustartunnan saanutta ja 2 696 kuollutta. Parantuneita on 3 355.

Tänään, 22. epidemiapäivänä, Espanjassa on yli 10 000 tartunnan saanutta enemmän kuin Italiassa vastaavana epidemiapäivänä. Viimeisen vuorokauden aikana uusia kuolintapauksia on rekisteröity yli 500 ja uusia tartunnan saaneita yli 6 000.

Strand Properties

Espanjan hallitus on ilmoittanut anovansa kongressilta jatkoaikaa hätätilalle, jonka piti alun perin kestää 30.3. asti. Tämä tarkoittaa hätätilan ja sen mukanaan tuomien rajoitusten jatkumista ainakin 11.4. asti. Rajoitukset koskevat kaikkia Espanjassa asuvia ja oleskelevia henkilöitä.

Pahin koronatilanne Espanjassa on tällä hetkellä Madridissa. Pääkaupunkia seuraavat Katalonia ja Baskimaa.

Valencian itsehallintoalueella, jolla sijaitsee suomalaisten suosima Torreviejan kaupunki, tartuntoja on tällä hetkellä 1 901. Tartunnan saaneista 702 on sairaalahoidossa, joista 138 tehohoidossa.

Andalusiassa on tällä hetkellä 1 961 varmistettua tartuntaa, joista 520 sijaitsee Málagan maakunnassa. Málagan maakunnassa koronavirukseen kuolleita on tällä hetkellä 21. Sairastuneista 192 on sairaalahoidossa ja 307 saa hoitoa kotonaan. 44 katsotaan parantuneiksi.

Viimeisten 24 aikana Málagan maakunnassa on havaittu vain 15 uutta tartuntaa, eikä uusia kuolinuhreja ole rekisteröity. Tämä antaa aihetta varovaiseen optimistisuuteen, mutta vielä on liian aikaista tietää, onko kyseessä vain väliaikainen ilmiö.

Andalusian kaikissa maakunnissa tehdään niin sanottuja drive-in pikatestejä.

Mikäli epäilet saaneesi tartunnan, älä mene sairaalaan tai terveyskeskukseen, vaan pyydä lääkäri kotikäynnille. Yleisen hätänumeron 112 lisäksi kaikilla itsehallintoalueilla on oma koronanumeronsa. Katso oman alueesi numero tästä: www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov-China/telefonos.htm

TEKSTI: Katia Westerdahl
KUVA: Alma Ulvelin0

Your Cart