Olé-lehti 4/1985

Olé-lehti 4/1985

Olé-lehti 4/1985

Huoneenvuokralain periaatteet

Vuokralleantajan oikeudellinen asema Espanjassa on aiheuttanut lukijakunnassa hämmenystä.

Luonnollinen kelluntanukkuminen

Vesisängyssä nukkumisella on terveellinen vaikutus ja se mm. laukaisee lihasjännityksiä.

Espanjalaistunut suomalainen

José Miquelista tuli Suomen Espanjan valtion matkailutoimiston johtaja 10 vuotta sitten.

Pääkirjoitus: Miksi monet valitsevat Kanarian saaret?

Olé-lehtemme neljäs numero on Kanarian teemanumero. Se on samalla alkua tavoitteellemme kattaa kaikki “suomalaisalueet” Kanarialta Baleaareille. Espanjan Valtion matkailutoimiston, niin Helsingin kuin Kanarian henkilökunnalle osoitamme kiitokset ystävällisestä yhteistyöstä.

Finnair on omalta osaltaan halunnut lisätä matkustajien viihtyvyyttä ja ajankulua lentomatkan aikana jakamalla tätä numeroa jokaisen matkaajan luettavaksi. Kiitoksemme päättäjille ja lentohenkilökunnalle myötämielisestä suhtautumisesta.

Suomalaisille on Kanarian saarilla varattu peräti 165.000 vuodepaikkaa. Kohde on ylivoimaisesti suosituin suomalaisten turistikohde. Se on myös lähes ainoa talvikohde. Mutta miksi valita lomapaikaksi juuri Kanarian saaret? Kanarialaiset itse sanovat sen johtuvan pääasiassa seuraavista seitsemästä syystä:

1. Ilmasto
Tähän aikaan vuodesta on varmaankin tärkein tekijä kohteen valinnassa ilmasto. Aurinkoahan me ihmiset kaipaamme ja lämpöä. Kanarialla on läpi vuoden tasainen lämpötila, erot huonoimman ja parhaimman välillä ovat vaivaiset 6 astetta. Sadepäiviä kuukaudessa on keskimäärin 4,5.

2. Huvitukset
Kanarian saaret tarjoavat loistavat mahdollisuudet huvitteluun, kaikille sitä kaipaaville. Myös harrastusmahdollisuudet ovat hyvät.

3. Ostosmahdollisuudet
Tullivapautensa ansiosta useat tuotteet ovat todella edullisia ja tuliaisten ostaminen tinkimismahdollisuuksineen on suomalaisesta tavasta melkoisesti poikkeavaa.

4. Laatu
Laadulla tarkoitetaan tässä kohteen laatua. Kaikki se mitä sillä on tarjolla, hyvä palvelutaso sekä mahdollisuus sen saamiseen eri kielillä kuuluvat tähän ryhmään.

5. Vastakohtaisuudet
Kanaria tarjoaa vastakohtaisuuden monessakin asiassa. Lähes 40 asteen lämpöero on sinänsä jo vastakohtaisuus.

6. Ystävällisyys
Paikalliset asukkaat ovat ystävällisiä ja heihin teroitetaan jatkuvasti ystävällisyyden merkitystä turismissa. Ystävällinen kohtelu saa aina vastakaikua.

7. Meri
Meri tarjoaa niin antimiensa kuin harrastusmahdollisuuksiensakin ansiosta mukavan elementin. Sen vaikutus myös saariryhmän ilmastoon on merkittävä.

Vaikuttaminen itse kohteessa

Lehdessämme on artikkeli, jossa on laajemmin kerrottu niistä toimenpiteistä ja suunnitelmista jotka on suoritettu Teneriffalla matkaajien viihtyvyyden lisäämiseksi. Siellä suoritetut tutkimukset osoittavat, että yli 50 prosenttia turisteista valitsee matkakohteensa toisten ihmisten kertomusten ja kokemusten perusteella. Näinollen itse kohteessa tapahtuva kehitys voidaan luokitella myynninedistämiseksi, eli joko kohteen myymistä uusille asiakkaille tai nykyiselle uudestaan.

Tavallisestihan paluumatkalla kohti lentokenttää oppaat toivottavat asiakkaansa tervetulleeksi uudelleen. Tässä yhteydessä tulee ajatelleeksi mitkä mahdollisuudet matkanjärjestäjällä olisi vaikuttaa itse kohteessa matkan onnistumiseksi ja tätä kautta kenties uudelleenmyyntiä. Todennäköisesti tämä on sitä näkymätöntä itsestään selvää olevaa toimintaa, jota ei aina tule ajatelleeksi mitä kaikkea se sisältääkään. Parhaiten kysymykseen antaisi vastauksen matkanjärjestäjä.

Lomakohteen valinta on luonnollisesti aina yksilöllinen. Teeman numeromme tarkoituksena on avartaa Teidät näkemään kenties sellaista tarjolla olevaa, jota ette ehkä aikaisemmin ole huomanneet. Toivotamme kaikille oikein virkistävää ja aurinkoista lomaa.

Stig Westerdahl

Sisällysluettelo

6 Perinteiset turistityypit
8 Suomi-Espanja-seura on toimelias yhdistys
12 Innokasta espanjan opiskelua Porvoon Matkailu-opistossa
16 Vuosina 1983-87 Seat investoi toimintaansa 850.000.000 dollaria
18 Ritarinkukka – Amaryllis
23 Espanjan huoneenvuokralain periaatteet
25 Kelluntanukkuminen
28 Etelän lomakohteisiin läpi vuoden tungosta
34 Kanarian saaret
39 Mojova mojo ja ryppyiset perunat
43 Uudet valuuttamääräykset
44 Kotikirkko lomakohteessa
46 Ystävällisyys on paras sijoitus matkailun edistämisessä
51 Aikaisemmin lehdissä käsiteltyjä aiheita
54 José Miquel – suomalaistunut espanjalainen
59 Laki ulkomaalaisten oleskelusta ja vapauksista Espanjassa
61 Strelizia

 

Tilaa lehti     Digilehti

Strand Properties


0

Your Cart