Rajoitukset jatkuvat Andalusiassa

Rajoitukset jatkuvat Andalusiassa

Andalusian kahdeksan maakunnan rajat pysyvät suljettuina perusteettomattomalta liikkumiselta.
Andalusian aluehallitus on päättänyt jatkaa voimassaolevia koronarajoituksia ainakin 5. maaliskuuta asti.

Andalusian aluehallituksen johtajan Juan Manuel Moreno Bonillan mukaan näin toimitaan siitäkin huolimatta, että alueen koronatilanne on huomattavasti parantunut viimeisten kahden viikon aikana.

Strand Properties

Andalusian 14 päivän ilmaantuvuusluku on nyt 197 jokaista 100 000 asukasta kohti. Hurjimmillaan kolmannen tartunta-aallon aikana Andalusiassa oltiin lähellä ilmaantuvuuslukua 1 000.

Moreno Bonilla toteaa kuitenkin, että vaikka uusien tartuntojen määrä on laskenut hyvin, lasku on viime päivien aikana hidastunut, eikä riskejä haluta ottaa.

– Liian nopea rajoitusten purkaminen saattaisi johtaa uuteen tartuntojen nousuun ja sitä emme missään nimessä halua, tämä totesi.

Erityisen vaaran Andalusian aluehallitus näkee piilevän arkipyhässä, jota vietetään maanantaina 1. maaliskuuta. Mikäli liikkuvuus avattaisiin, moni lähtisi kakkosasunnolleen tai muuten vaan kyläilemään. Rajoitusten voimassa ollessa tämä ei ole mahdollista.

Maakuntarajat edelleen suljettuina

Vaikka monien kaupunkien rajat on viime päivien aikana avattu tartuntaesiintymän laskettua alle 500, on huomattava, että kaikki muut rajoitukset ovat ennallaan. Tällä tiedolla ne myös pysyvät muuttumattomina 5. maaliskuuta asti.

Tämä tarkoittaa, että Andalusian kahdeksan maakunnan rajat pysyvät suljettuina perusteettomattomalta liikkumiselta. Myös itsehallintoalueen maarajat ovat kiinni.

Niin ikään liiketoiminta alueella suljetaan kello 18 olemassa olevia poikkeuksia (ulkourheilupaikat, elintarvikemyymälät, apteekit ja muu välttämättömäksi katsottu liiketoiminta) lukuun ottamatta, ja alueella vallitsee öinen ulkonaliikkumiskielto kello 22–06 välisenä aikana.

Kokoontumiset rajoitetaan neljään henkilöön niin julkisilla paikoilla kuin yksityiskodeissa, lukuun ottamatta samaan talouteen kuuluvia henkilöitä.

Poikkeuksena maakuntarajojen sulkemiseen on Granadan maakunta, jolle saa matkustaa talviurheilua harrastamaan. Tätä varten on oltava olemassa todistettavasti voimassaoleva varaus. On niin ikään varmistuttava siitä, että lähtöpaikkakunnan koronatartuntaesiintymä on alle 500.

Brittimuunnos muodostaa 20 prosenttia tartunnoista

Andalusian koronatartunnoista noin 20 prosenttia lasketaan tällä hetkellä olevan peräisin brittimuunnoksesta.

Rokotukset alueella ovat alkaneet hyvässä tahdissa. Andalusia johtaa maan rokotustilastoja melkein 700 000 pistetyllä rokotteella.

Kaikkiaan Espanjassa on annettu 3,4 miljoonaa rokoteannosta. Molemmat tarvittavat annokset on saanut 1,2 miljoonaa ihmistä.

Teksti Katia Westerdahl0

Your Cart