Rokotestrategiaan ei muutosta

Rokotestrategiaan ei muutosta

Espanjassa ensimmäisen ja toisen koronarokoteannoksen väli on lyhyempi kuin Suomessa.

Espanja jatkaa rokottamista valmistajien suosittelemilla 21 ja 28 päivän rokoteväleillä.

Espanjan terveysministeriö ilmoitti huhtikuun puolivälissä harkitsevansa Pfizer- ja Moderna-rokotusten ensimmäisen ja toisen annoksen välin pidentämistä.

Strand Properties

Tähän mennessä Espanjassa on noudatettu tarkasti kunkin rokotteen valmistajan antamaa suositusta rokotusväleistä, joka Pfizerin kohdalla on kolme viikkoa ja Modernan kohdalla neljä.

Espanjan terveysministeri Carolina Darías kuitenkin kertoi kertonut ministeriön pohtivan mahdollisuutta pidentää rokotusvälejä niin, että toinen annos molemmista mainituista rokotteista annettaisiin 56 päivää ensimmäisestä. Strategiamuutoksen tarkoituksena oli lisätä ensimmäisen annoksen saaneiden määrää.

Terveysministeriön ilmoitus tuli siinä mielessä puun takaa, että viikkoa aiemmin Darías tyrmäsi täysin rokotevälien pidentämisen.

– Strategiamuutos auttaisi neljännen aallon lieventämisessä, sillä mitä laajemmalla osalla väestöä on vasta-aineita, sitä vähemmän tartunnan saaneet tarvitsisivat sairaalahoitoa, kommentoitiin ministeriöstä.

Konsultoituaan asiasta Euroopan lääkevirastoa aie kuitenkin sai täystyrmäyksen. Euroopan lääkevirasto ilmoitti yksiselitteiseksi kannakseen, että rokotusväleissä on noudatettava tarkasti rokotteiden valmistajien ohjeita. Ohjeiden mukaan Pfizerin rokoteannosten antamisen välillä pitää olla 21 päivää ja Modernan 28 päivää.

Kuultuaan ELV:n kannan Espanjan terveysministeri totesi, että rokotestrategiaa ei muuteta.0

Your Cart