Autónomoksi Espanjaan? Tällaiset ovat ammatinharjoittajan kulut

Autónomoksi Espanjaan? Tällaiset ovat ammatinharjoittajan kulut

Itsenäisen ammatinharjoittajan, eli autónomon, sosiaaliturvamaksu nousi Espanjassa hieman vuoden 2019 alussa.

Vuoden 2019 alussa itsenäistä ammatinharjoittamista Espanjassa säätelevään Ley de Autónomo -lakiin tehtiin pieniä uudistuksia. Esimerkiksi itsenäisten ammatinharjoittajien Espanjassa maksama minimisosiaaliturvamaksu nousi hieman.

Yksityisten ammatinharjoittajien sosiaaliturvajärjestelmä on Espanjassa nimeltään RETA (Régimen Especial de Trabajadores Autónomos). Autónomot maksavat itse omaa sosiaaliturvaansa, ja kuukausittain maksettava minimisosiaaliturvamaksu nousi vuoden 2019 alussa 5,35 eurolla.

Minimisosiaaliturvamaksu on siis tänä vuonna 283,30 euroa kuussa aiemman 278 euron sijaan. Vuositasolla sosiaaliturvamaksuja on maksettava 53 euroa enemmän kuin vuonna 2018.

Mikäli tulot sen mahdollistavat, autónomo voi maksaa myös korkeampaa kuukausittaista sosiaaliturvamaksua, mikä merkitsee, että hän kerryttää itselleen myös parempaa sosiaaliturvaa.

Espanjan hallitus kannustaa Espanjassa asuvia yrittäjiksi uusien yrittäjien alennetuilla sosiaaliturvamaksuilla, jotka tunnetaan nimellä tarifa plana. Vuoden 2019 alussa tarifa plana -sosiaaliturvamaksuja korotettiin, sillä aiemman 50 euron kuukausimaksun sijaan uusi yrittäjä maksaa nyt 60 euron sosiaaliturvamaksua ensimmäisten 12 toimintakuukautensa ajalta.

Tarifa plana -hintoja voivat maksaa kaikki ne uudet autónomot, jotka eivät ole toimineet itsenäisinä ammatinharjoittajina viimeisten kahden vuoden aikana.  Myös eri itsehallintoalueilla on erilaisia kannustimia uusille yrittäjille.

TEKSTI: Anna Venejärvi
KUVA: Pixabay

Lisätietoa itsenäisten ammatinharjoittajien kuluista Espanjassa maaliskuun 2019 Olé-lehdestä.

Lue digilehti     Tilaa Olé-lehti

Strand Properties


0

Your Cart