SE 127/2006

SE 127/2006

SE 127/2006

Espanja hakee apua Suomesta

EU-puheenjohtajuuden myötä Suomi on päässyt yhä useammin uutisotsikoihin Espanjassa.

Elämänohjeita diabeetikkojen yhdistyksestä

Diabetes on vakava sairaus, jonka kanssa on opittava elämään oikein – asui sitten Suomessa tai Espanjassa.

Laulava leirikoulu Aurinkorannikolla

Toukokuun viimeisellä viikolla Muhoksen lukion yhtyelauluryhmä otti varaslähdön kesään.

Pääkirjoitus: Kutsuefekti ja sen katastrofaaliset seuraukset

Afrikan maista Espanjaan suuntautuva laiton maahanmuutto on tällä hetkellä kansalaisia terrorismin ohella eniten huolettava ilmiö. Zapateron ”oleskelulupa kaikille” -politiikka on saanut maan kaoottisen muuttopaineen kohteeksi. Vaikka Espanja on suuri maa ja vetää paljon väkeä, alkaa se nyt pursua yli äyräittensä. Jotain olisi tehtävä ja nopeasti. Jopa hallituspuolue PSOE:n koordinaattori José Blanco totesi, että Espanjaan ei kerta kaikkiaan mahdu enää yhtään ainutta laitonta siirtolaista.

Oppositiopuolue Partido Popular on antanut ratkaisuehdotuksensa, joka ainakin tähänastisista on järkevin. PP ehdottaa, että massiiviset laillistamisprosessit kiellettäisiin lailla. PP:n puheenjohtaja Mariano Rajoy sanoo myös, että laittomien maahanmuuttajien kuntien asukkaiksi kirjoittautuminen pitäisi tehdä mahdottomaksi. Näin estettäisiin heidän äänestämisensä. PSOE:han on jo pitkään kaavaillut, että laittomat maahanmuuttajat saisivat äänestää seuraavissa kunnallisvaaleissa. PP ja PSOE ovat kuitenkin yhtä mieltä siinä asiassa, että terveyspalvelua annetaan kaikille sitä tarvitseville, papereihin katsomatta. Edelleenkään Espanjassa ei siis kukaan kuole sairaalan ovelle siksi, että sairasvakuutuspaperit eivät ole kunnossa.

Frontex-rajanvalvontavirasto on nyt kuitenkin tuottanut ensimmäisen hedelmänsä: 186 senegalilaista pysäytettiin Senegalin toimesta kesken matkan ja palautettiin kotimaahansa. Suomeen ja EU:hun pettynyt Fernández de la Vega saa ehkä uutta uskoa nähdessään, että Senegalin tarttuu ongelmaan tosissaan. Syyskuun alussa hallitus myös ilmoitti virallisesti karkottavansa satoja puupatissa saapuneita senegalilaisia maasta.

Yksistään Senegalissa on kokonaisia kyliä, joiden asukkaat elävät rahoista, joita Eurooppaan muuttaneet sukulaiset kotiväelleen lähettävät. Tarkoituksenmukaisempaa olisi kuitenkin käyttää EU- ja verovarat Afrikan maiden kehityksen edistämiseen. Mikäli rahat todella menevät maasta karkotukseen (lue: paluulentoihin), ne valuvat hukkaan kuin hiekka Saharassa, eikä mikään maailmassa muutu. Joten vanhalle sanonnalle ”älä anna minulle riisiä vaan opeta minua kasvattamaan sitä” olisi tässä hyvin käyttöä.

Katia Westerdahl

Sisällysluettelo

1 Espanja hakee apua Suomesta
2 Elämänohjeita diabeetikkojen yhdistyksestä
3 Pääkirjoitus: Kutsuefekti ja sen katastrofaaliset seuraukset
4 Elokuu pelasti Aurinkorannikon matkailun
6 Andalusialainen on oman elämänsä sankari
7 Tietoiskuja Benalmádenan busseissa
8 Pyykit sisälle Alicantessa
9 Vesi arvossaan
10 Jalkapalloliiga käynnistyi entisin suosikein
11 Espanjan Asuntopörssi
18 Katugallup
19 Laulava leirikoulu Aurinkorannikolla
20 Syyskuun ruusut ja risut
22 Liikkumalla hyvinvointia
24 Lavatanssit uima-altaan reunalla
26 TVfinland
30 Riisiä moneen makuun

 

TILAA LEHTI

Strand Properties


0

Your Cart